Liga 1

Chetă pentru Rapid! Valerii Moraru vrea să deschidă un cont în care suporterii să poată contribui la salvarea clubului

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Saturday 18th of June 2016 12:00

Rapid speră să beneficieze de suportul fanilor în tentativa de a evita falimentul.

Tribunalul a pronunţat deja acest deznodământ pentru gruparea din Grant. Clubul încearcă să evite sfârşitul la Curtea de Apel şi, ca să aibă şanse, e nevoie să plătească o parte dintre datoriile care îl sufocă.

Valerii Moraru încearcă şi o metodă patentată de Borussia Dortmund: suporterii să contribuie la salvarea echipei. "Mă gândesc să deschid un cont în care oamenii să poată depune bani. Suma adunată ar fi folosită exclusiv pentru plata datoriei către Fisc" e planul acţionarului.

Rapid datorează peste 4 milioane de euro, pe lângă sumele deja înregistrate în planul de reorganizare. Creditorii principali sunt ANAF şi Azuga, o societate a acţionarului principal al clubului, Valerii Moraru. El recunoaşte că debitele au crescut în ultimul an: "De-a lungul sezonului 2014-2015, am plătit 1,2 milioane de lei la Fisc. În ultimul sezon n-am putut să mai plătim, fiindcă în Liga a doua nu există surse de finanţare cum sunt drepturile TV". Echipa a câştigat dreptul de a reveni în Liga 1, însă viitorul depinde de lupta pentru evitare a falimentului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.