EURO 2016

ANUNȚ ȘOCANT! Guvernul britanic crede că Putin a stat în spatele huliganilor ruși de la EURO: "Sunt indivizi care poartă uniformă, implicați într-un nou război hybrid"

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 19 iunie 2016

Guvernul UK crede că între huliganii ruși care au atacat fanii britanici s-ar afla trupele susținute de Kremlin, implicate într-un nou "război hybrid", notează The Guardian.

Membri importanți ai Executivului de la Londra spun că printre cei care au provocat atacurile barbare din Marsilia și Lille au fost identificați indivizi ce ar purta uniformă în Rusia!

Imediat după violențele din Marsilia, pe twitter au apărut mai multe zeci de conturi false care au diseminat informația că rușii ar fi fost provocați, în timp ce un parlamentar din Moscova i-a felicitat pe autorii dezastrului!

Experții britanici se tem că este vorba despre un plan al lui Putin care să vrea să proiecteze putere, dar care se și asigură că discursul victimizator din Rusia este susținut de sancțiunile Vestului.


Doi fani englezi au ajuns în comă, notează Guardian, iar UEFA a deschis o acțiune disciplinară contra Rusiei, care a fost amenințată cu eliminarea din competiție.

Șeful poliției britanice la EURO 2016 a declarat că atacurile fanilor ruși au fost cele mai violente și bine coordonate din ultimii 10 ani în fotbalul profesionist. Poliția britanică a văzut peste 150 de huligani cu bastoane, mănuși de arte marțiale și bandane de identificare.

Kremlin: "E isterie!"

"Avem de-a face cu un nou exemplu de isterie anti-Rusia", a răspuns purtătorul de cuvânt al guvernului de la Kremlin, în timp ce Putin a ironizat evenimentele spunând că nu vede cum câteva sute de huligani ruși au putut să bată mii de fani englezi.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.