EURO 2016

Decebal Rădulescu după prestația dezamăgitoare a naționalei la EURO 2016: "Da, Gică, vă facem statui!"

captură TVR

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 20 June 2016

Editorialistul Gazetei, Decebal Rădulescu, scrie astăzi o opinie tranșantă despre națională. Citiți-o în rândurile de mai jos!

"Am in minte o conferința de presa. Cu multi ani in urma, cel mai mare fotbalist roman a spus asa: «Voi sa țineți minte. Noua trebuie sa ne faceți statui!!!»

Numele lui, Gheorghe Hagi. Atunci mustăceam. Ba nu! Ma enervase la culme. Deh. Eram învățați să stăm cocoțați . Eram învătați cu rezultate. Calificări. Suporteri mândri. Cu pretenții!!! Până la urmă, cum era și normal atunci. Gică, iartă-mă!!! Ai avut dreptate! Cel puțin PÂNĂ acum.

Revenind, pentru că amintirile frumoase ne hrănesc serile amare, azi, România a fost așa cum o știam . Mediocră. Nu sunt atât de dezamăgit, pentru că n-am avut așteptări mari. Ma gândeam că, de fapt, noi ne-am prezentat la turneul ăsta final pentru un meci. Pentru asta ne-am pregătit de când am aflat grupa. Asta era finala noastră. Știam ca ne-o dăm cu Albania pentru a rămâne în joc. N-am fost în stare să pregătim nici astea 90 de minute. Și nu dau vina pe jucători. Și nici pe antrenor. Pentru mine, alții sunt vinovații.

Burlenii și Bodeștii!! Care se ascund acum. Tac! Să treacă furia. Îi asigur că nu ne trece! Și sfătuitorii!!! Pentru ce ați împărțit voi 650 de mii de euro? Că n-am înțeles. Pentru calificare? Banii înapoi. E nevoie de ei la copii și juniori. E nevoie de ei pentru echipe care nu fac deplasarea la meciuri pentru că sunt în colaps financiar.

Marionetele astea două l-au pus pe Iordănescu selecționer la inițiativa politică. Cu Dincu și cu Oprea. Sunt convins că în zilele următoare vom înțelege exact cine sunt ei.

Și mai sunt trei vinovați aici. Cei trei secunzi ai lui Iordănescu . Toți au povestit apropiaților lucruri năstrușnice din ultimii ani. Anomalii în pregătire. Greșeli tactice. Nici unul n-a avut îndrăzneala, ca să nu mai zic personalitatea, să facă un pas în față și să spună: aici greșim. Să iasă public. Nici unul!!! Când stai la adăpostul unei sume frumoase e greu sa ai atitudine. Știu. Clasic, dar unii dintre voi să n-aveți pretenții de mari antrenori. Pe voi nu vă adusese Iordănescu acolo. Știți bine! Unul știe bine cine e unchiul lui, altul n-a uitat sigur pe cine are vecin și bun prieten. Pentru mine, Iordănescu a primit ce a meritat. Un general trădător n-avea cum s-o sfârșească altfel. Și a trădat Legiunea când a pactizat cu Burleanu. Atunci, unul dintre foștii lui căpitani încerca din greu să se obișnuiască cu pușcăria , iar ceilalți erau siderați de gestul lui. Erau Trădați de omul cu care stătuseră la masă cu câteva zile înainte de alegerile de la FRF. Dar ce vorbesc eu aici. E omul despre care Hagi a spus la un moment dat că a fost ca un tată pentru el. Poate. Numai că în aseară m-am convins pentru totdeauna. Naționala lui Hagi n-avea nevoie de antrenor. Iordănescu a avut un noroc chior sa fie contemporan cu Hagi, Popescu, Dumitrescu, Petrescu și ceilalți".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.