Liga 1

Atac fără menajamente la adresa lui Mircea Rednic! Oamenii din conducerea lui Dinamo nu-l iartă: "Îi știe pe copii ca pe Bartalsstovu"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 iunie 2016

Mircea Rednic a criticat munca prestată la centrul de copii şi juniori ai roş-albilor, iar replicile au curs în ultimele zile. Şeful centrului, Gabi Răduţă, a avut un discurs dur astăzi pentru GSP.RO şi l-a atacat fără menajamente pe fostul antrenor al dinamoviştilor:

"M-a deranjat foarte mult că s-au minimalizat valoarea şi aportul antrenorilor centrului prin declaraţiile fostului antrenor şi, în mod special, nerecunoaşterea calităţilor jucătorilor de la toate grupele.

Domnul Rednic nu era în măsură să caracterizeze în aşa fel activitatea centrului, întrucât nu a avut nicio implicare la juniori. N-a fost la niciun antrenament, la niciun joc, cunoscând jucătorii ca şi pe Bartalsstovu la meciul "naţionalei" de la Ploieşti.

Lucru de neacceptat pentru un antrenor al unei prime echipe! Nu a avut curajul să promoveze niciun jucător pe toată durata mandatului său, deşi avea la dispoziţie copii foarte talentaţi, care ar fi meritat acest lucru".

"A adus străini sub nivelul juniorilor noştri"

Răduţă a continuat: "Vă dau doar două exemple. Patrick Petre cu Viitorul, Valentin Costache cu Botoşaniul. Fiecare a dat gol, 1-1 şi 1-0, am luat 4 puncte. Şi deşi li s-a promis o a doua şansă de a juca, nu i-a mai băgat deloc, fiind complet ignoraţi, astfel încât aceşti copii, din punct de vedere moral, au fost dărâmaţi.

A preferat să aducă la Dinamo jucători cu mult sub nivelul juniorilor, precum Ghomsi, Shalaj şi Bartalsstovu, care au stopat pe nedrept dezvoltarea jucătorilor noştri, plătindu-se foarte mulţi bani pe rezilierea contractelor lor.

A fost o strategie total neprofesionistă şi astfel de lucruri au dus la decăderea fotbalului românesc în ultimii ani. Ar trebui să ne trezim şi să vedem că singura şansă de reabilitare a fotbalului românesc este investiţia în jucători autohtoni".

Cine promovează de la juniori

Dinamo se va baza tot mai mult pe juniori crescuţi în propria pepinieră, cel puţin aşa se anunţă. Răduţă: "Acum, 8 jucători de la centrul de juniori sunt în cantonament cu prima echipă în Slovenia, fiind foarte apreciaţi de noul antrenor, Ioan Andone. Muţiu, Petre, Târcoveanu, Manole, Codreanu, Dudea, Costache şi Dobre plus deja consacraţii Nedelcearu, Filip şi Rotariu.

Alţii care nu sunt în circuitul primei echipe, momentan, sunt împrumutaţi la alte formaţii de la Liga I sau a II-a. În 2013, când am ajuns la Dinamo, la echipa a doua evoluau jucători de 28-30 de ani, iar fotbalişti ca Nedelcearu, Târcoveanu, Patrick Petre sau Manole nu aveau loc de aceştia, deşi le erau superior calitativ, cu un potenţial enorm, dar lipsiţi de experienţă.

Am vrut să se ştie aceste lucruri, deoarece consider că nu orice om în necunoştinţă de cauză poate să arunce cu noroi în munca unor oameni. Regretul este cu atât mai mare cu cât vine din partea unui fost jucător şi actual antrenor.

Sunt şi mulţi tehnicieni la televizor care atunci când apar pe sticlă susţin teoria investirii în fotbalul juvenil, iar atunci când se văd pe bancă, aplică aceeaşi tactică defectuoasă, de a aduce jucători de calitate îndoielnică, blocând ascensiunea fotbaliştilor români. Şi ajungem în situaţia de a ridica din umeri după un turneu final. De ce am ajuns în situaţia de a pierde cu Albania?".

"Centrul lui Dinamo este cel mai bine organizat din România, alături de Academia lui Gică Hagi, cu jucători la toate loturile naţionale de juniori. An de an, grupele dispută finalele pe ţară, astfel că vorbele domnului Rednic nu au acoperire" Gabriel Răduţă, şeful centrului de juniori de la Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.