Altele

Ziua de bronz » Echipa feminină de spadă a urcat ieri pe treapta a treia a podiumului la Torun

Articol de Roxana Fleşeru  —  Sunday 26th of June 2016 12:00

"Echipa noastră e cea mai tare, a noastră e ca mândrul soare" e salutul și totodată mantra pe care au rostit-o spadasinele "tricolore" înaintea fiecărui meci de la Torun.

O coincidență fericită, mai ales că în orașul polonez unde s-au ținut aceste Campionate Europene s-a născut Nicolaus Copernicus, cel care a avut curajul să contrazică teoriile avansate până să vină el și să spună că soarele e în centrul Universului.

Cu aceste cuvinte, fetele care nu mai coborâseră de pe podiumul european din 2011, indiferent de formulele de echipă, au pornit în primul meci al zilei, cel cu Polonia. România a avut liber în primul tur și a întâlnit direct în sferturi de finală echipa țării gazdă, Polonia. "Tricolorele" s-au impus cu 45-26, într-o confruntare pe care au condus-o de la un capăt la altul.

A doua înfrângere în cinci ani

În semifinale, româncele aveau să dea peste un adversar mai puternic și mai imprevizibil decât Polonia. Franța, echipă care a prins ultimul loc la Jocurile Olimpice și care are în componență spadasine arțăgoase. Reprezentantele Hexagonului au început decise, mai ales că reușiseră o singură dată să treacă de românce în ultimii cinci ani. Au avut mai multă inspirație și s-au impus cu 41-36. A fost un meci pe care totuși româncele l-au încheiat cu zâmbetul pe buze. Semn că țelul lor în acest sezon e undeva la 41 de zile distanță. Înfrângerea din semifinale însă înseamnă și că nu vor mai ocupa primul loc pe tabloul de la Rio, acolo unde va sta China.

Intră în cantonament

Obiectivul spadasinelor la plecare din țară a fost obținerea unei medalii și cum la individual Ana Maria Popescu și Simona Gherman au luat aurul și argintul, tot ce venea azi era un bonus. Care a venit în formă de bronz, după ce au trecut în finala mică de Ungaria cu 27-19. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au completat astfel colecția, care conținea șase medalii de aur și două de argint. O colecție care a început să se contureze începând cu 2006. Campionatele Europene s-au încheiat ieri, dar pentru fete urmează o perioadă încărcată, una în care trebuie să acumuleze pentru a ajunge la potențialul maxim pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Două cantonamente la Poiana Brașov, primul începând pe 1 iulie, iar 24 e ziua plecării. Ultimul concurs al sezonului are loc la Rio, cel mai important al ultimilor patru ani.

Palmaresul echipei feminine de spadă la CE

  • Aur 2006, 2008, 2009, 2011, 2014, 2015
  • Argint 2012, 2013
  • Bronz 2016

Rezultatele echipei feminine la CE 2016

  • Turul 1 liber
  • Sferturi de finală România-Polonia 45-26
  • Semifinale România-Franța 36-41
  • Finala mică România-Ungaria 27-19
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.