Campionate

VIDEO+FOTO Declarație-șoc după ce Argentina a pierdut finala Copa America » Messi: "Pentru mine s-a terminat cu naționala!". Urmează retrageri în masă?

+5 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 iunie 2016

Leo Messi, 29 de ani, a pierdut finala Copa America, după ce Chile s-a impus în fața Argentinei în ultimul act la penalty-uri, 4-2 (VIDEO DE LA MECI).

Starul naționalei și al Barcelonei a anunțat imediat după meci că se retrage de la prima reprezentativă.

"E un moment prea dur ca să mai ai ceva de spus. Singurul lucru care-mi vine în minte este că pentru mine s-a terminat cu naționala. Asta e tot. Sunt patru finale pierdute deja. E pentru binele tuturor, inclusiv al meu. Am încercat să câștigăm trofeul, cu toții ni-l doream enorm. E o tristețe foarte mare că nu am reușit", a declarat fotbalistul, care a plâns în hohote la finalul meciului, după ce a ratat un penalty.

Presa din America de Sud susține că decizia a fost luată la cald și e posibil ca Messi să se răzgândească. De asemenea, Aguero, Mascherano și alți jucători importanți ar putea anunța același lucru. Jucătorul lui City a declarat: "Suntem mai mulți care luăm în calcul să nu mai continuăm la prima reprezentativă".

În prima repriză au fost două eliminări, Diaz (28) de la Chile și Rojo (43) de de la Argentina. Repriza secundă n-a adus nimic nou pe tabelă, astfel că s-a mers în prelungiri și apoi la penalty-uri. Acolo au ratat Messi și Biglia, respectiv Vidal, și au transformat Mascherano și Aguero, respectiv Castillo, Aranguiz, Beausejour și Silva. Chile a câștigat astfel al doilea trofeu consecutiv. 82,076 de oameni au umplut MetLife Stadium din New Jersey, SUA, să vadă partida.

4 finale pierdute are Messi cu Argentina: CM 2014, Copa America 2007, 2015, 2016

2 performanțeare Messi cu Argentina: CM de tineret 2005 și Aur la JO 2008

11 aniare Messi la națională, timp în care a strâns 55 de goluri în 112 selecții

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.