Liga 1

FRF taie în carne vie după rușinea de la EURO » Măsuri extreme împotriva echipelor aflate în insolvență: "Vor fi retrogradate"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 iunie 2016

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a acuzat situația din fotbalul românesc și spune că problemele echipelor au dus la prestația slabă de la EURO.

Astfel, președintele Federației vrea să propună o serie de măsuri dure împotriva echipelor aflat în insolvență, care ar putea fi retrogradate în viitor.

"În următoarele două reuniuni ale Comitetului Executiv vreau să luăm nişte măsuri concrete. Cluburile aflate în insolvenţă nu vor mai putea juca în Cupa României şi nici în play-off-ul Ligii I. Apoi urmează depunctarea echipelor, iar din sezonul 2018-2019, cluburile vor fi retrogradate în liga a treia.

Trebuie să primim ajutorul statului și trebuie modificată legislația. Acum, echipele aflate în insolvență sunt protejate de lege.

În plus, trebuie făcute investiții la nivelul juniorilor. Vreau să propun ca 10% din banii încasați de o echipă pentru un jucători investiți în centrele de juniori", a spus Burleanu la conferința de presă.

Acum, în Liga 1, CFR Cluj, ASA Tg. Mureș și Rapid sunt echipele care se află în insolvență.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.