EURO 2016

Discuție dură la pauza meciului cu Irlanda în vestiarul Franței: "Suntem niște zerouri! Ne trezim odată?"

Griezmann s-a înălțat deasupra irlandezilor, catapultând mingea în plasă // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  marți, 28 iunie 2016

Griezmann și albaștrii au avut o discuție dură la pauză. "Eram frustrați, furioși, ne-am spus adevărul în față", a recunoscut Evra. Apoi, Franța a întors meciul cu Irlanda: 2-1!

45 de minute catastrofale. Era 1-0 pentru Irlanda, iar Franța se îndrepta spre dezastru. Dacă ar fi continuat să joace la fel, nu s-ar mai fi salvat.

La pauză, cei 11 titulari și 11 rezerve fierbeau de furie. Unul singur lipsea. Coman rămăsese pe gazon, încălzindu-se pentru a intra imediat în repriza a doua.

"Dovediți că iubiți acest tricou!"

Pe tunelul spre vestiare, s-a auzit: "Suntem niște zerouri!". Era Griezmann. În cabină, a urmat o discuție încinsă, un schimb de replici dure. "Eram frustrați, nervoși la culme, ne-am spus adevărul în față", a povestit Evra. "Ne trezim odată? Altfel, Euro e terminat!", a ridicat vocea Deschamps. Nu a vorbit doar el, s-au implicat toți, și cei care jucaseră, și cei de pe bancă.

Lloris, căpitanul, le-a cerut: "Să nu ne mai plângem, să nu mai găsim scuze!". Koscielny, stoperul, le-a atras atenția: "E frumos să declarăm cât de mult iubim acest tricou. Hai s-o dovedim, bătându-i pe irlandezi!".

"Murim pe teren"

Rami și-a mai amintit ceva din focul dialogului. "Ne-am zis că suntem în Franța, n-avem dreptul la eroare. Nu vom mai prinde un Euro la noi acasă, să profităm pentru a nu regreta mai târziu". Înainte să iasă, toți s-au strâns și au strigat: "Murim pe teren. Câștigăm împreună!".

Întorși în iarbă, i-au devorat pe insulari. Cu alt sistem, 4-2-3-1, și cu Griezmann mutat de pe aripă în centru, în spatele vârfului, acolo unde se simte cel mai bine, "cocoșii" au întors meciul de la Lyon. Două goluri Grizou, și les Bleus sunt în "sferturi".

"Această echipă e iubită și are tot ce-i trebuie pentru a fi iubită. Nu lasă pe nimeni insensibil, face să vibreze în jurul său, dă emoții"
Didier Deschamps, selecționer Franța

6goluri a înscris Franța la Euro 2016, toate după pauză; jumătate dintre ele le-a reușit după minutul 89 (la 2-1 cu România și 2-0 cu Albania)

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.