Tenis

Prima felie verde » Victorie pentru Simona Halep la primul meci pe iarbă din 2016

Simona Halep e pentru a șasea oară pe tabloul de la Wimbledon, cel mai bun rezultat venind în 2014, când a ajuns în semifinale

Articol de Roxana Fleşeru  —  Tuesday 28th of June 2016 12:00

Simona Halep s-a calificat ieri în turul al doilea la Wimbledon, jucând chiar cel dintâi meci pe iarbă în 2016.

Românca a primit mai puțină atenție înainte de începerea celui de al treilea turneu de Mare Șlem. Nu a avut conferință de presă înainte de turneu, ziariștii nu s-au înghesuit la antrenamentele sale.

A fost liniște. O liniște care se poate dovedi benefică și care vine într-un fel normal. Simona e cap de serie cinci, dar a avut unele probleme medicale și dintre specialiști nimeni nu o vede înaintând prea departe la acest turneu. Mai ales că în 2015 Simona a pierdut încă din primul tur.

Ieri, românca debutat la Wimbledon 2016 contra slovacei Anna Karolina Schmiedlova, o jucătoare care se află într-o criză profundă. Înainte de întâlnirea cu Simona Halep, câștigase 2 meciuri și pierduse 16.

Când se lăsase după-amiaza la Londra și spectatorii consumaseră destule pahare de Pimm's și numeroase porții de căpșune cu frișcă, Simona și Ana și-au făcut intrarea pe Terenul 2. Slovaca într-o rochie vaporoasă, Simona într-un duo croit pe corp.

Victoria cu numărul 20

Spectatorii s-au așezat confortabil în tribunele unuia dintre cele mai abrupte terenuri de la All England Club, iar românca a reușit să facă break-ul din prima. Ca o plimbare prin parc pentru ea, mai ales că s-a dus în 15 minute la 4-1.

Nu părea să se resimtă după problemele avute la tendonul lui Ahile și nici că se află la primul meci pe iarbă. Adversara însă a reușit o serie de trei game-uri care au adus-o la 4-4. Simona s-a scuturat de două ori și a revenit aproape de linia de fund, a îndepărtat greșelile venite de pe forehand și a reușit să închidă setul cu 6-4.

Partea a doua a fost într-un singur sens. Mai bine înfiptă cu picioarele în iarbă, românca nu a mai repetat greșelile din primul set, a ajuns repede la 4-1 și a încheiat meciul după 65 de minute cu 6-4, 6-1.

A fost victoria cu numărul 20 pentru Simona în acest sezon, iar iarba îi mai poate aduce câteva. Ea o întâlnește în turul următor, miercuri, pe Francesca Schiavone, care conduce cu 1-0 în întâlnirile directe. Victoria italiencei în vârstă de 36 de ani vine din 2013, de pe zgura de la Marrakech.

13lovituri direct câștigătoare a reușit Simona în meciul de ieri, față de 4 ale adversarei sale

24de greșeli neforțate a adunat Schmiedlova, în timp ce Simona s-a oprit la 16

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.