EURO 2016

VIDEO Brexitsson » Islandezii i-au scos pe supușii reginei și Anglia e OUT de la Euro, scor 2-1

Sigthorsson, numărul 9, îi dă Angliei lovitura de grație // Foto: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  Tuesday 28th of June 2016 12:00

Mai întâi, câteva cifre, ca să vă faceți o idee asupra dimensiunilor surprizei de aseară.

Islanda, 300.000 de locuitori. Anglia, 1,5 milioane de jucători legitimați. De 5 ori mai mult! Și încă ceva. Întreg lotul nordicilor valorează exact cât căpitanul Albionului, Wayne Rooney: 45 de milioane de euro!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Exploziv

Un veritabil David contra Goliat, cu un start uluitor. Ritm nebunesc și trei goluri în 18 minute. Oamenii lui Roy Hodgson au lovit primii: Rooney, 1-0, dintr-un penalty acordat în urma faultului comis de portarul Halldorsson asupra lui Sterling. Însă aceia care se așteptau la un uragan britanic au avut o mare surpriză.

Lovitură după lovitură

Deloc timorați, nordicii au replicat prompt. Și ce replică! Două șuturi, două goluri. Fundașul Ragnar Sigurdsson, după o aruncare lungă de la margine a fostului handbalist Gunnarsson, apoi Sigthorsson: 1-2.

Prea puțin

Dier, nici un duel câștigat, ca și Dele Alli, a trebuit să-i lase locul lui Wilshere la pauză. Iar Anglia și-a reluat asaltul. Dar cît de steril! Și același Ragnar Sigurdsson era cât pe ce să profite, dintr-o foarfecă la care supușii Reginei au rămas în admirație.

Hodgson a demisionat

De aici încolo, totul a fost o luptă dusă mai mult între careuri, ce i-a convenit de minune Islandei, care a ratat din nou, prin Gunnarsson. Iar Albionul, o singură ocazie în repriza secundă!, pleacă acasă. Dezastru în urma căruia selecționerul Roy Hodgson a demisionat.

9ani erau de când Anglia nu mai primise două goluri în primele 18 minute, de la un 2-3 contra Croației în 2007 

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.