Nationala

E legal Comitetul Executiv? Tribunalul și Curtea de Apel București n-au admis înscrierea CEx în Registrul Federațiilor

Majoritatea membrilor Comitetului Executiv au fost prezenţi în Franţa // Foto: Alex Nicodim

Articol de Justin Gafiuc  —  Thursday 30th of June 2016 12:00

FRF susține că nu e niciun pericol ca hotărârile Comitetului să fie considerate ilegale.

"N-avem nicio problemă cu Comitetul Executiv!", s-a încordat președintele Răzvan Burleanu luni, când a fost întrebat dacă forul respectiv funcționează în condiții de legalitate. Și a împins subiectul din discurs ca pe un cartof fierbinte. Documentele arată însă că asupra CEx planează suspiciuni consistente.

"Omologarea de instanță e obligatorie"

Datele juridice arată că atât Tribunalul București, cât și Curtea de Apel nu au admis înscrierea componenței CEx în Registrul Federațiilor.  

Explicațiile vin dinspre un avocat consultat de GSP: "Nu poate produce efecte simplul fapt că membrii au fost aleși, atâta timp cât judecătorul nu s-a pronunțat asupra legalității procedurii.

Verificarea și omologarea de către instanță e o chestiune obligatorie. Nu discutăm despre o formalitate. Ai o lege specială, OG 26/2000, care spune clar că modificările de acest tip produc efecte doar la momentul înscrierii. Adică, punctual, dacă acest Comitet Executiv al FRF nu a primit drept de înscriere în Registrul Federațiilor, el nu există, practic, și orice decizie adoptată poate fi atacată în instanță de o parte interesată".

FRF: "Procedura nu duce la invalidarea mandatului"

Prin departamentul de comunicare, federația vine însă cu altă versiune: "Toți membrii Comitetului Executiv au fost aleși/numiți în conformitate cu prevederile Statutului FRF și ale OG 26/2000 și pe cale de consecință acest for decizional al FRF funcționează în deplină legalitate".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.