Nationala

Marica a colaborat cu posibilul selecționer al României și îi face caracterizarea: "E un tip dur, autoritar"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 04 iulie 2016

Ciprian Marica a colaborat în sezonul 2011-2012 cu Huub Stevens, 62 de ani, cel despre care Gazeta Sporturilor a anunțat azi în exclusivitate că are prima șansă să devină selecționerul României.

Fotbalistul român a fost antrenat de olandez la Schalke și spune că tehnicianul e un tip autoritar, care pune accent pe apărare.

"Huub Stevens e un profesionist în adevăratul sens al cuvântului. E și un tip dur, atunci când nu-i convine ceva devine agresiv, irascibil. Are ochi la jucători. Ar putea fi un selecționer bun. Sperăm ca experiența lui să ne ajute. E un tip foarte autoritar, se impune, domină lotul. Clar, la echipa de club ai mai mult timp să-ți pregătești tactica, la națională e mai dificil. Nu vă așteptați să vină cu un joc foarte precis. Are câteva tehnici speciale, dar tactic nu e extraordinar.

Stevens e un învingător, mereu își dorește să câștige, e foarte ambițios. Totodată, nu-i place să primească gol. Merge foarte bine pe apărare, iar pe faza ofensivă lasă libertate jucătorilor. Nu e foarte strict. Pune accent pe apărare. E mult spus un antrenor defensiv, doar că pune mai mult preț pe apărare", a spus Marica la Digisport.

Huub Stevens a antrenat până la vârsta de 62 de ani pe Roda JC, Schalke 04, Hertha, FC Koln, Hamburger, PSV, Red Bull Salzburg, PAOK, VfB Stuttgart și Hoffenheim.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.