Nationala

EXCLUSIV Dezvăluiri ale unui fotbalist român care e de peste un deceniu în Germania » De ce n-a venit Matthaus + ce antrenor și-ar permite România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 06 iulie 2016

Ex-atacantul Sergiu Radu e în Germania de peste un deceniu, așa că știe Bundesliga mai bine decât majoritatea românilor. A acceptat să analizeze pentru GSP vânătoarea pe care a declanșat-o FRF pentru un selecționer neamț.

- Sergiu, există informația că urma să fii în staff-ul lui Matthaus dacă Federația l-ar fi angajat pe el.
- E adevărat, a fost intenția asta. Doar că FRF l-a refuzat pe Matthaus și totul a picat. De ce l-a respins? A considerat că nu se încadrează în profil, nu știu exact motivele. Financiar nu cred c-ar fi fost o problemă, deoarece Matthaus nu ținea să câștige mult, își dorea să revină în antrenorat.

- Matthaus a picat, dar rămân destule variante mediatizate. Chiar foarte multe, nu știu dacă ești la curent...
- Cred că-i știu pe toți despre care s-a scris. Cu Huub Stevens am auzit și eu că s-a discutat, dar nu prea avea cum să-l convingă FRF. Are probleme de sănătate, probleme în familie și el e în categoria două-trei milioane de euro. Cam mult pentru Federația din România.

- Federația ar putea să plătească 600.000-700.000 de euro pe an. La banii ăștia ce și-ar permite?
- Nu pe Armin Veh, care va antrena în curând în Bundesliga, e un tehnician aflat în circuit și va fi angajat imediat ce un club va rămâne fără antrenor. Nu Rangnick, din moment ce el conduce Red Bull Leipzig, o nou-promovată cu bani mulți care îi plătește un salariu foarte mare. Pe Daum nu-l contactase nimeni acum două zile. Poate el ar fi ceva mai ieftin, mai ușor de convins. Are și experiență mare în afara Germaniei, așa că s-ar putea adapta.

Citește în ediția tipărită sau cea digitală restul interviului cu Sergiu Radu. De ce nu crede că Schuster e o variantă bună și de ce vede tot un român ca selecționer

Alte materiale EXCLUSIV PRINT:

√ Corespondenţă din Olanda! Cum se pregăteşte Steaua pentru un nou titlu în Liga 1
√ Corespondenţă din Olanda! Tot ce trebuie să ştii despre oraşul în care se antrenează steliştii: maimuţele fac legea
√ Mergeţi pe mâna noastră! Pariuri de la EURO şi din preliminariile Ligii Campionilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.