De-a lungul carierei, neamțul a obținut succese cu diferite formule de joc: de la 3-5-2 cu Stuttgart până la un versatil 4-3-3 cu Beșiktaș. Doar la Bursa a mizat pe 4-2-3-1, regăsit în ultimii ani la ”tricolori”.
Venirea lui Daum va ridica prima mare întrebare legată de înfățișarea naționalei: va păstra neamțul formula clasicizată în ultimii ani, un 4-2-3-1 cu miza pe teamă și pe defensivă, sau va propune o altă variantă?
Istoricul statistic al germanului arată că este un tehnician inovativ, curajos și dispus la riscuri calculate în funcție de lotul avut la dispoziție.
Primul titlu din carieră, cel obținut cu Stuttgart în 1991, l-a câștigat cu o formulă standard 3-5-2, având în echipă nume precum Buchwald, Sammer, Basualdo sau Frontzeck. Apoi, triumful cu Beșiktaș l-a construit cu un ofensiv 4-3-3, în timp ce "dubla" cu Fener a bifat-o pe două module diferite: 4-5-1 și 4-4-2.
În fine, ultimul traseu încununat cu succes, la Austria Viena, a venit pe fondul unui 4-4-2, cu polonezul Gilewicz și norvegianul Rushfeldt în avanposturi.
Unicul mandat în care Daum și-a așezat echipa în formula 4-2-3-1 a fost la Bursa, exact ultima sa experiență înainte de a veni pe banca "tricolorilor".
Locuință în "Stejarii"
Oamenii aflați în vechiul staff al lui Iordănescu pregătesc deja fișe detaliate despre jucători, care urmează să-i fie prezentate în week-end lui Daum.
Neamțul va mai zăbovi câteva zile la București, pentru a intra în atmosfera noului său loc de muncă, apoi se va întoarce acasă, la Koln, pentru a-și lua bagajele pe termen lung.
Daum urmează să se mute la București, FRF îi va închiria probabil o locuinţă în complexul "Stejarii", unde stă și președintele Răzvan Burleanu.
{{text}}