Nationala

5 măsuri radicale pe care Daum trebuie să le ia la naționala României ca să putem spera la Mondial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 iulie 2016

FRF a decis astăzi să îl numească pe Christoph Daum, 62 de ani, pe postul de selecționer al României. Vezi detalii!

Christoph Daum are două luni până la primul meci oficial, contra naționalei Muntenegrului, pe 4 septembrie.

Noul selecționer al României va avea o misiune extrem de dificilă, preluând echipa într-un moment delicat. Fotbalul din Liga 1 este din ce în ce mai slab, jucătorii români nu mai evoluează în campionate tari și România a avut o prestație slabă la EURO 2016.

GSP.ro îți prezintă 5 măsuri radicale pe care Christoph Daum trebuie să le ia în scurt timp pentru a îmbunătăți jocul naționale:

1. Întinerirea echipei

Pentru preliminariile CM 2018, România are nevoie de mai mulți jucători tineri, care peste 2 ani să ajungă la maturitatea fotbalistică.

Jucători precum Raț, Pintilii sau Sânmărtean, care au peste 30 de ani, ar trebui înlocuiți cu fotbaliști mai tineri precum Steliano Filip, Răzvan Marin sau Andrei Ivan.

2. Numirea unui căpitan

Daum trebuie să decidă cine este liderul din teren al echipei. Înainte de startul EURO, Anghel Iordănescu i-a luat banderola lui Răzvan Raț și i-a dat-o lui Vlad Chricheș. Astfel, fostul selecționer a creat o atmosferă tensionată în lot.

Este nevoie ca în noua campania de calificare echipa să aibă un lider clar, care se se impună în vestiar și să fie respectat de colegi.

3. Posibile naturalizări

La EURO 2016, România a fost singura națională care nu a avut niciun jucător naturalizat. Convocarea unor jucători născuți "afară" ar putea o soluție pentru creșterea valorii naționalei. 

Daum ar trebui să acorde atenție sporită fotbaliștilor străini din Liga 1 și ar putea cere naturalizarea lor. Jucători precum Fatai, De Amorim sau Takayuki Seto sunt variante pentru lotul României.

4. Un stil mai ofensiv

În ultimii ani, România a avut un stil defensiv, care a adus multe critici. Chiar și în momentele în care echipa trebuia să câștige, precum meciul cu Albania de la EURO 2016, echipa națională nu a atacat.

Daum ar trebui să implementeze un stil mult mai ofensiv, așa cum se practică în Bundesliga, care să ajute naționala să câștige meciurile importante și să aibă rezultate bune.

5. Schimbarea mentalității echipei

Daum trebuie să aducă o altă mentalitate la naționala României. Noul selecționer trebuie să îi facă pe fotbaliști să muncească mai mult și să fie mai serioși. În plus, la națională este nevoie de mai multă disciplină și de personalitate, iar Daum va trebui să-și impună stilul german la echipa României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.