Nationala

Daune imense! Cât va trebui să îi plătească FRF lui Daum dacă nu obține validarea lui

Daum a semnat ieri contractul cu FRF după ce a fost validat de Comitetul Executiv // Foto: Cristi Preda

Articol de Justin Gafiuc  —  Saturday 9th of July 2016 12:00

Dacă FRF nu obținea validarea lui Daum, ar fi trebuit să suporte despăgubiri consistente față de antrenorul german. Reciproca era valabilă dacă neamțul nu mai respecta precontractul.

Tensiunea din jurul validării lui Christoph Daum în fruntea echipei naționale a avut și rațiuni financiare importante pentru bugetul FRF. Cu circa o săptămână înainte ca propunerea să intre în CEx, între părți s-a parafat un precontract, prin care federația a vrut să-l blocheze pe neamț până la confirmarea lui oficială.

Iar termenii documentului erau foarte stricți. În cazul în care una dintre părți refuza din proprie culpă să mai semneze contractul final, ar fi trebuit să achite despăgubiri de circa 400.000 de euro, spun surse GSP!

Practic, dacă propunerea numirii lui Daum ar fi căzut joi seara în CEx, din cauza lipsei de cvorum sau la vot, FRF ar fi fost expusă unor noi plăți periculoase pentru echilibrul bugetar.

Asta în contextul în care federația stă oricum pe ghimpi din cauza altor două dosare sensibile: dezafilierea Universității Craiova și refuzul reîncadrării lui Florin Prunea.

În primul caz, Tribunalul a decis, sentință nedefinitivă, că oltenii trebuie să încaseze despăgubiri de 240 milioane de euro, iar în a doua speță Prunea solicită compensații de peste 500.000 de euro.

Nea Puiu a interzis șepcile!

Anghel Iordănescu a dispărut deocamdată într-o vacanță prelungită după Euro, ar urma să revină pe 20 iulie, dar din urma sa continuă să vină povești savuroase din cantonamentul francez.

Astfel, Tata Puiu le-ar fi interzis jucătorilor să poarte șepci, după ce i-a văzut pe câțiva dintre ei că încercau astfel să se protejeze de soare pe terasa hotelului "Mont Royal".

"Avea voie doar el să aibă chipiu, că era singurul General din cantonament!", au comentat ironic câțiva "tricolori".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.