Fotbal   •   Nationala   •   FRF

Brașoveanu crede că a fost prins la mijloc într-o dispută de orgolii: ”Nu e războiul meu”

Auraș Brașoveanu a fost unul dintre invitaţii FRF în Franţa, la Euro 2016 // Foto: Alex Nicodim

Articol de Justin Gafiuc   —  sâmbătă, 09 iulie 2016

Puciștii din CEx sunt deciși să atace în instanță validitatea numirii lui Christoph Daum, invocând faptul că Auraș Brașoveanu (reprezentant L2) nu avea dreptul să participe și să voteze din cauza unei condamnări penale. Oficialul crede că a fost prins la mijloc într-o dispută de orgolii.

Boicotul organizat joi seara în ședința de validare a lui Christoph Daum pe banca "tricolorilor" a făcut ca numirea neamțului să stea pe muchie de cuțit până în ultima secundă.

"E lașitate să obligi membrii Comitetului Executiv să voteze în gol, lașitate e să te aștepți ca noi să ridicăm mâna fără a fi prezentat contractul noului selecționer" e un pasaj din răspunsul furnizat ieri de LPF pe marginea acuzelor de trădare lansate de Răzvan Burleanu către Gino Iorgulescu, Valeriu Argăseală și Florin Prunea, trei dintre absenții la reuniunea buclucașă.

În total, au lipsit șase oameni, adică în plus Emilian Hulubei (AFAN), Kyros Vassaras (CCA) și Ștefan Stana (L3), ceea ce a însemnat un CEx din opt persoane. Cvorum? Întrunit.


LPF atacă însă și aici: "Ce democrație invocă domnul Burleanu când îi reține în birou pe membrii CEx pentru a le spune ce să voteze, când îi cheamă la cine mai mult sau mai puțin de taină, când nu prezintă documente, dar invocă transparența?".

"Bodescu monitoriza telefoanele celor din CEx"

Punctual, cei opt ar fi fost chemați în biroul șefului FRF, pentru a nu mai dispărea vreunul dintre ei înainte de ședință, ceea ce periclita validitatea CEx! Mai mult, li s-ar fi sugerat să renunțe la telefoane până după votarea lui Daum, astfel încât să nu mai poată, eventual, să intre în contact cu puciștii.

Episod povestit de surse federale: "Aparatele unora dintre ei au rămas la secretara lui Burleanu, iar secretarul general adjunct Gabriel Bodescu ajunsese să monitorizeze mesajele de pe telefoanele respectivilor ca să vadă cine încearcă să atragă și pe alții în regia de boicot".


Iar o altă țintă e contestarea prezenței în CEx a lui Auraș Brașoveanu (L2), președintele de la Farul Constanța. Pe 1 iunie 2016, oficialul a primit o condamnare definitivă din partea Curții de Apel Galați într-un dosar privind finanțarea ilegală a clubului Dunărea: un an și patru luni de închisoare cu suspendare și interzicerea pe 2 ani a dreptului de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, asociații sau fundații. Pe acest considerent, LPF ia în calcul să mute în instanță decizia de joi seara a Comitetului Executiv.

Fără Brașoveanu nu mai era prezență de "jumătate plus unu"!

Auraș Brașoveanu nu are însă nicio emoție: "Am fost prins la mijloc într-un război care nu-i al meu. Nu am încălcat cu nimic legea. Înainte de a mă prezenta, m-am consultat cu un avocat și am cerut punctul de vedere al Departamentului juridic de la FRF. Din ambele părți mi s-a spus că nu există niciun risc pentru mine. Prezența și votul meu în Comitet nu sunt în calitate de administrator. Nu e normal ce se întâmplă. Familia mea e foarte îngrijorată din cauza acestor atacuri nejustificate".

Practic, în contestarea puciștilor, ei se bazează pe articolul 33, al. 2 din Statutul FRF 2011, cel în baza căruia funcționează în prezent federația:

"Comitetul Executiv este statutar constituit și poate adopta hotărâri în prezența a jumătate plus unu din totalul membrilor săi".

În traducere, fără Brașoveanu, raportul de forțe ar fi fost 7 absențe - 7 prezențe, ceea ce ar fi încălcat prevederea de "jumătate plus unu din totalul membrilor"!

"Act de protest față de refuzul cererilor LPF"

Într-un răspuns LPF după atacurile lui Burleanu la adresa lui Gino Iorgulescu, liga pune absența reprezentanților săi din CEx pe seama altor motive decât dorința de a bloca numirea lui Daum: "A fost un act de protest față de refuzul constant și inexplicabil cu care conducerea FRF a întâmpinat cererile fotbalului profesionist din România. Nouă cluburi au solicitat transformarea obligativității folosirii unui jucător sub 21 de ani într-o regulă opțională".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.