Ciclism

Curajosul » Steve Cummings a câștigat etapa a șaptea a Turului Franței: efort solitar în ultimii 15 kilometri

Steve Cummings și bucuria de la final // Foto: Reuters

Articol de Roxana Fleşeru  —  Saturday 9th of July 2016 12:00

Etapa a șaptea a Marii Bucle dintre L'Isle-Jourdain și Lac de Payolle, lungă de 162 km, a fost concepută pentru ca toate luminile să pice pe cățărarea de primă categorie, Col d'Aspin.

Un vârf înalt de 1.500 de metri și peste care primul a trecut britanicul Steve Cummings de la Dimension Data.

Rutierul în vârstă de 35 de ani, care a făcut parte dintr-o evadare masivă de 29 de oameni, a găsit curajul și forța necesare de a lua cursa pe cont propriu cu 15 kilometri înainte de linia de sosire.

La jumătatea acestei aventuri s-a ivit Col d'Aspin, pe care Steve a trecut-o cu bine. "Nu am fost foarte încrezător având în vedere că eram în același grup cu Navarro și Nibali", a spus Cummings care se află la a doua victorie de etapă în Le Tour, după cea reușită în 2015.

Podiumul etapei a fost completat de Daryl Impey și de Daniel Navarro, în timp ce Vincenzo Nibali a încheiat pe patru.

În spatele lui Cummings, s-a petrecut și o scenă hazlie. Când plutonul era aproape de ultimul kilometru, banner-ul cu patru picioare care marchează acest lucru s-a dezumflat și a căzut peste rutieri.

În lupta celor care se gândesc la victoria finală, singurul care a avut de suferit a fost francezul Thibaut Pinot, care a avut o zi grea și s-a dus la aproape zece minute de liderul clasamentului general Greg Van Avermaet.

Belgianul va purta și azi tricoul galben într-o etapă care concurează pentru titlul de cea mai grea rundă din 2016. Se va purta între Pau și Bagnères-de-Luchon pe 183km și are în program Col du Tourmalet, cățărare de categorie superioară plus alte două de primă categorie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.