Liga 1

Șeful lui Dinamo susține regula lui Burleanu: "Așa se poate ridica nivelul fotbalului românesc"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 iulie 2016

Mai multe cluburi din Liga 1 printre care și Steaua nu sunt de acord cu regula impusă de FRF prin care acestea ar trebui să foloseasc din sezonul viitor un jucător sub 21 de ani în teren.

Totuși, această regulă are și susținători. Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, spune că e de acord ca echipele din Liga 1 să folosească un jucător de sub 21 de ani pentru ca fotbalul românesc să progreseze.

"Trebuie neapărat să existe un proiect al fotbalului românesc și să existe o gândire pe termen lung, o gândire serioasă, profesionistă, dacă vrem să revenim la nivelul la care am fost. Aproape nimeni nu are curajul să folosească jucători tineri în Liga 1, ceea ce este o mare greșeală.

A avea un centru de juniori înseamnă o cheltuială, o muncă în plus, o responsabilitate, dar fără aceste centre nu putem avea viitor. Se ratează o serie întreagă de puști români care pot deveni fotbaliști, care pot avea o valoare și de vânzare și care pot ridica și nivelul echipei naționale și al campionatului românesc", a spus Negoiță la Digisport.

"Nu vom putea avea fotbaliști buni, dacă îi așteptăm să facă 20 și de ani și după aceea să-i punem în valoare. Se preferă să aducem jucători de peste tot, îi recomandă impresarii și ne trezim cu ei, cu salarii mari, iar mulți dintre ei nu confirmă la nivelul acesta. Și din punct de vedere financiar este mai bine să folosim jucători tineri și români, deoarece costurile sunt mai mici și cluburile, majoritatea, sunt în dificultate din punct de vedere financiar, așa că nu poate să fie decât bine" Ionuț Negoiță

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.