Nationala

Liber la "naţională" » Decizie surpriză luată de Christoph Daum! Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva

Jurnaliștii și suporterii îi vor putea privi pe tricolori mai mult de 15 minute la antrenamente // Foto: Alex Nicodim

Articol de Marius Mărgărit  —  marți, 12 iulie 2016

Christoph Daum va deschide integral primul antrenament al "tricolorilor" de după fiecare reunire, atât pentru presă, cât şi pentru fani.

Abia numit la cârma echipei naţionale, Christophe Daum s-a apucat de muncă, nemţeşte. Surse de la Casa Fotbalului susţin că "în primul rând, vine în fiecare zi la birou, la treabă. Deja a intrat în problemele legate de jucători, de condiţii, strânge informaţii, date. Este foarte interesat de relaţia cu presa şi cu fanii echipei naţionale. Va schimba foarte multe lucruri, multe în cele mai mici amănunte".

Deschide porţile "naţionalei"

Venit dintr-un fotbal în care comunicarea are un rol extrem de important, Daum îşi doreşte o altă abordare în relaţia cu presa, dar mai ales cu suporterii echipei naţionale.

"Este conştient că a venit într-un  moment dificil, când falia dintre echipă şi fani s-a adâncit după rezultatele şi mai ales după jocul prestat de «tricolori» la Euro", afirmă aceleaşi surse.

Prima măsură pe care selecţonerul german a hotărât s-o ia: de fiecare dată, primul antrenament de după reunirea lotului, pentru meciuri oficiale sau amicale, va fi deschis pe toată durata sa atât pentru presă, cât şi pentru public.

Adio, celor doar 15 minute rezervate jurnaliştilor!, cum se întâmpla în mandatele precedenţilor antrenori de la lot. "Şi colaborarea cu jurnaliştii, inclusiv la conferinţele de presă, va fi alta. Nu o să poată sta să discute cu ziariştii în fiecare zi, pentru că are foarte mult de lucru, dar va fi o schimbare".

A luat la puricat Mogoşoaia şi Buftea

Duminică, Daum însoţit de secundul său belgian, Rudi Verkempinck, au vizitat centrele de pregătire de la Mogoşoaia şi de la Buftea. Vizita lui Daum a început la11:00 şi s-a încheiat pe seară, în jurul orei 20:00.

Cei din apropierea selecţionerului au comentat: "N-a venit să dea cu nasul, să se facă aşa, că se uită şi el pe acolo. A intrat în fiecare colţişor, în camere, la sala de forţă, pe terenuri, la sala de mese, la bucătărie, prin magazii, a ţinut să vadă chiar şi cum merge centrala termică a Centrului. A cerut modificări, inclusiv la aranjarea mobilierului în camerele jucătorilor. A văzut că în unele locuri a apărut igrasia şi a cerut să fie făcute reparaţii, pentru că este foarte atent la sănătatea fotbaliştilor, la condiţiile pe care aceştia le au în cantonament. A vizitat şi dependinţele de la subsol, a cerut ca unora să li se schimbe destinaţia, să devină spaţii ce pot fi utilizate inclusiv de către componenţii loturilor de juniori. Pentru că se va implica inclusiv în pregătirea acestor loturi".

Pleacă o săptămână acasă

Deşi iniţial urma să plece acasă după semnarea contractului cu FRF, Christoph Daum s-a răzgândit. A rămas la Bucureşti, unde şi-a început munca, urmând să asiste la Supercupa României (16 iulie, ora 21:45, pe Cluj Arena) şi la finala Cupei Ligii (17 iulie, ora 20:00, pe Arena Naţională).

De luni, Daum va pleca în Germania, dar se va întoarce vineri, când începe sezonul în Liga 1, urmând să asiste la meciuri chiar din prima rundă.

37de zile mai sunt până la reunirea lotului, pe 29 august, pentru primul meci din preliminariile CM 2018, cu Muntenegru, din 4 septembrie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.