Liga 1

UPDATE Șefii LPF au anunțat ce se întâmplă cu Rapid după decizia de azi a Curții de Apel!

Articol de Vlad Nedelea  —  marţi, 12 iulie 2016

14:00

Juristul LPF, Justin Ștefan, a anunțat poziția Ligii în cazul Rapidului:

"Rapid  se află azi în faliment. Înseamnă că decizia e executorie, ea produce efecte. Azi, Rapid se află în dizolvare, nu poate semna contracte cu jucători pentru sezonul următor.

În același timp, nu ne grăbim. Așteptăm să se soluționeze cererea de suspendare până la data de 21 iulie, cu o zi înaintea debutului oficial al campionatului. 

Pot fi două variante. 

În caz de respingere a acesteia, FC Rapid nu poate participa în campionat. Locul echipei va fi luat de ACS Poli.

În a doua variantă, în cazul suspendării falimentului, Rapid va fi în insolvență și va putea participa în campionat.




update 11:50

În acest moment, în fața sediului LPF, unde are loc Adunarea Generală, au sosit aproxiamtiv 50 suporteri rapidiști. Doi dintre ei au intrat în sediul Ligii și discută cu Jandarmeria și oficiali ai LPF.

update 11:40

Potrivit informațiilor GSP, în acest moment se discută în Adunarea Generală situația Rapidului, mai mulți avocați fiind prezenți în sală. Clubul giuleștean nu are niciun reprezentant, în timp ce retogradata ACS Poli a primit invitație pentru a participa la ședință.

În acest moment, Rapid are 8 jucători sub contract și nu poate legitima alți fotbaliști.

update 11:25

Potrivit DigiSport, Curtea de Apel a decis să amâne decizia pentru 20 iulie. Astfel, termenul de judecată depășește termenul limită dat de LPF.

Astăzi, de la ședință, a lipsit lichidatorul. Acesta era obligat să vină în sala de judecată sau să trimită oficial pe cineva.  Aurel Brihac a trimis doar un mail, care nu a fost luat în calcul.

"Vom vedea ce decide LPF. Eu cred că nu vor înscrie Rapid", a spus Dan Alexa, antrenorul Rapidului, la DigiSport.

Liga Profesionista nu poate sa interzică Rapidului sa se înscrie în Liga 1 chiar dacă e în faliment, nu exista stipulat asa ceva în regulament. Problema este ca Rapid nu are jucatori suficienti pentru a participa în competitie, iar dacă rămâne în faliment societatea nu are dreptul sa înregistreze contracte noi. Prin suspendarea provizorie, conducerea Rapidului a încercat de fapt sa obtina temporar dreptul de a înregistra noi contracte pentru a forma un lot competitiv.

update 11:00

Potrivit presei din Arad, UTA Bătrâna Doamnă plănuia să conteste decizia LPF de a da locul Rapidului din Liga 1 celor de la ACS Poli. 

Totuși, dintr-un motiv incredibil, UTA nu va contesta decizia. Se pare că formația arădeană, care a pierdut barajul cu FC Voluntari nu are banii necesari pentru a merge la TAS și pentru a face contestație.

UPDATE 10:30

Potrivit informațiilor GSP.RO, oficialii celor de la ACS Poli sunt încrezători că echipa va primi astăzi locul Rapidului în Liga 1. Oficialii timișoreni susțin că au fost invitați la Adunarea Generală a LPF, de la ora 11:00, deși ACS Poli nu este în Liga 1.

update 10:20

La limita limitelor! Potrivit corespondetului Digi 24, ședința cu privire la falimentului Rapidului a fost decalată pentru ora 10:30. Între timp, la ora 11:00, va începe Adunarea Generală a LPF, urmată de tragerea la sorți a țintarului Ligii 1.

Ședința poate dura o oră sau chiar o oră și jumătate. Totuși, pronunțarea deciziei poate dura și câteva ore. La Curtea de Apel au venit și aproximativ 20 de suporteri, care așteaptă decizia.

update 09:45

Potrivit DigiSport, administratorul judiciar Aurel Brihac ar fi trimis împuternicirea sa avocaților pentru ca acesta să reprezinte clubul. Totuși, împuternicirea a fost trimisă azi dimineață, nu ieri seară, așa cum se aștepta.

Rămâi pe GSP.RO pentru a afla decizia pe care Curtea de Apel o va da în cazul deciziei de faliment a Rapidului.

UPDATE 09:30

Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo și fost tehnician al Rapidului, a vorbit despre situația giuleștenilor.

"Mi-aș dori ca Rapid să rămână în Liga 1. Vor fi derby-uri frumoase. Te duci cu plăcere în Giulești", a spus Andone ieri.

Știrea inițială:

Ieri dimineață, dosarul Rapidului a fost amânat pentru judecare astăzi la ora 9:00 însă administratorul judiciar Aurel Brihac nu a semnat împuternicirea avocaților pentru procesul din această dimineață.

Fanii clubului au trecut, ieri, de la extaz la agonie într-un interval de doar câteva ore. Motivul de bucurie a venit primul: judecătorii au aprobat mutarea termenului pentru cererea de suspendare a deciziei falimentului, de pe 20 iulie pe 12.

În teorie, după această decizie, giuleștenii aveau o șansă de a rămâne în Liga 1 deoarece LPF le-a cerut rapidiștilor să vină cu o decizie de anulare a falimentului clubului până pe 12 iulie, ora 11:00, când se va trage țintarul noului sezon pentru a fi primiți pe prima scenă a fotbalului din România.

Cu trecerea orelor însă, situația s-a complicat. Administratorul judiciar, Aurel Brihac, nu le-a răspuns la telefon oamenilor din club. Acesta ar fi trebuit să semneze pentru împuternicirea avocaților care să reprezinte clubul la procesul de astăzi. Practic, fără avocați, Rapidul va avea șanse aproape zero de reușită în această dimineață.

Cel mai probabil, refuzul administratorului judiciar, care pe perioada insolvenței este singurul om din club care poate lua decizii, a intervenit după un conflict mai vechi pe care Brihac l-a avut cu patronul Valerii Moraru.

Brihac a refuzat să semneze ca datoriile către jucători să fie plătite din drepturile TV, acesta intenționând ca banii veniți din partea Ligii să se ducă în primul rând către plătirea datoriilor la ANAF. "Brihac nu înțelege fotbalul. Dacă nu plătim jucătorii, atunci nu ne vom putea înscrie în Liga 1 și nu vom primi banii din drepturile TV", a comentat Valerii Moraru.

Pe 14 iunie, Tribunalul București a decis intrarea în faliment a clubului Rapid. Contestarea acestei decizii de către giuleșteni a întârziat, însă într-un final va fi judecată în această dimineață, la timp pentru a se înscrie în prima ligă.

Singura posibilitate de a se realiza acest lucru ar fi ca echipa să iasă din faliment după decizia tribunalului de astăzi. În cazul în care Rapid va rămâne în faliment, creditorii nu se vor alege cu aproape nimic, singurele bunuri ce pot fi vândute fiind câteva scaune și niște echipamente vechi! Stadionul și baza de la Pro Rapid nu sunt proprietăți ale clubului.

Ziua cea mai importantă

Astăzi, la ora 11:00, va avea loc adunarea generală a Ligii Profesioniste de Fotbal. Pe lângă stabilirea programului noului sezon din Liga 1, se va contesta şi regula conform căreia cluburile sunt obligate să aibă un jucător U21 pe teren. Florin Prunea, președintele celor de la CSMS Iași, a mărturisit că zece echipe vor protesta faţă de această regulă.

4.500.000 €sunt datoriile totale ale Rapidului, dintre care peste 2,5 milioane către ANAF și 1,5 milioane către Azuga Waters

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.