Jocurile Olimpice 2016

Alte șase vize olimpice! Delegația României pentru Rio a mai crescut cu alți șase membri

Raluca Olaru și Andreea Mitu au jucat împreună și în FedCup în acest an

Articol de Marian Ursescu  —  marţi, 12 iulie 2016

Delegația României pentru Rio a mai adăugat alți șase membri. Ștafeta feminină de 4x400 de metri și cuplul Mitu/Olaru calificați pe linie dreaptă.

România a trecut de 100 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat de sâmbătă delegația care va merge la Rio, dar celor 96 de sportivi li s-au adăugat ieri alți șase.

VEZI AICI: Lotul actualizat al României pentru JO 2016!

"Federația Internațională de Tenis ne-a anunțat că Andreea Mitu și Raluca Olaru vor putea concura în proba de dublu. La fel, ștafeta feminină de 4x400 de metri e și ea calificată în proporție de 99 la sută după rezultatul obținut la Campionatele Europene de la Amsterdam", a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

La fel ca la Beijing

Lotul României pentru Rio numără acum 102 calificați, numărul exact cu care echipa olimpică a participat și la Beijing 2008, cu unul mai puțin decât la Londra 2012.

Numărul s-ar putea însă schimba în funcție de decizia Simonei Halep, care a anunțat că nu e hotărâtă dacă va merge sau nu la Rio, temându-se pentru sănătatea ei din cauza virusului Zika, dar și în funcție de decizia WADA în cazul sportivilor prinși dopați cu Meldonium, care au o concentrație sub limitele admise.

"Atletul Mihai Donișan e pe lista de așteptare. Dacă WADA va anunța în timp util rezultatul analizelor pe care le face în Germania, atunci Donișan ar putea fi inclus în lot", a adăugat Dobrescu.

Din nefericire, chiar dacă li s-a ridicat suspendarea ANAD și WADA, canoiștii Leonid Carp și Andrei Ștefan au mici șanse de a ajunge la Rio, asta deoarece federația internațională nu a închis ancheta în privința federației din România, iar locul României a fost realocat altui stat.

16sporturi vor fi reprezentate de români la Rio de Janeiro, la fel ca la Beijing 2008, cu două discipline mai mult ca la Londra 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.