Liga 1

UPDATE Ce decizie a luat astăzi Comisia de Apel în cazul Rapidului

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 20 July 2016

  • Curtea de Apel București a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august.
  • Motivația deciziei este lipsa de procedură.
  • Mâine era deadline-ul LPF privind participarea Rapidului în Liga 1.
  • Liga va publica un comunicat despre situația clubului în următoarele ore.
  • Cel mai probabil giuleștenii nu vor juca în Liga 1, locul lor urmând să fie luat de ACS Poli Timișoara.
  • Mai e o variantă: să ajungem la un campionat cu 13 echipe. Pentru că Rapid nu poate semna cu nici un jucător, după 2 meciuri va fi exclusă din campionat pentru neprezentare, iar adversarele sale vor câștigat cu 3-0 la "masa verde" restul partidelor.

Deși înfățișarea ar fi trebuit să înceapă la 9:00, completul de judecată a intrat în sală cu o întârziere de aproape două ore. Abia la ora 11 s-a comunicat decizia de amânare, pentru 24 august.

Rapidiștii au făcut apel la decizia inițială a Tribunalului București, prin care societatea ar trebui să intre în faliment pentru datorii de peste 4 milioane de euro.

Decizia a fost amânată în data de 12 iulie, deoarece lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu s-a prezentat în sala de judecată şi nici nu a semnat o împuternicire pentru avocaţii care reprezintă clubul Rapid.

Pe 12 iulie, la data la care a fost stabilit programul campionatului, Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit că se va lua p hătărâre în privința Rapidului în momentul în care se va ști exact soarta clubului. 

În cazul în care Rapid va rămâne în faliment, locul echipei în prima divizie va fi luat de ACS Poli Timișoara. S-ar putea opta însă și pentru un campionat cu 13 echipe, fără Rapid și cu 3-0 la masa verde pentru adversare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.