Diverse

Actorul Radu Beligan a murit azi la vârsta de 97 de ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 20 July 2016

Actorul Radu Beligan, a murit, miercuri, la Spitalul Elias, la vârsta de  97 de ani, anunță News.ro.

"Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei.

Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus directorul medical al Spitalului Elias, Dana Safta, citată de news.ro.

Radu Beligan a fost președinte de onoare al Institutului Internațional de Teatru și membru de onoare al Academiei Române, din 2004. A a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate, în 2013.

Într-un interviu acordat în 2010 pentru Gazeta Sporturilor, Radu Beligan a dezvăluit faptul că era un mare admirator al lui Roger Federer și că simpatiza cu Steaua.

80 de roluri este numărul aproximativ al personajelor întruchipate de Beligan pe scenă: între ele Ianke ("Take, Ianke şi Cadîr"), Richard al III-lea şi Zeus ("Danaidele")

30 de filme apar în filmografia lui Beligan: printre pelicule se regăsesc "O noapte furtunoasă", "Lanţul slăbiciunilor", "Iancu Jianu, zapciul" sau "Trahir"

"Un om înţelept! Ai mereu ce învăţa de la Excelenţa Sa. Ne-a vizitat de multe ori în cantonamentul de la Snagov şi ne-a oferit deseori autocarul teatrului pentru a merge la spectacole cu băieţii din lot."
Ivan Patzaichin, fost antrenor lot olimpic kaiac-canoe, în 2010

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.