Ambasadorul român în Arabia Saudită nu putea interveni în cazul Pițurcă, dar antrenorul aflat în război cu Al Ittihad a fost asigurat de ministerul saudit al Sportului că va primi viza de ieșire din țară.
Victor Pițurcă a intrat într-un conflict aprins cu șeicii de la Al Ittihad după ce acesta și-a dat demisia. Surse care cunosc cazul explică faptul că, în primă instanță, conducerea clubului ar fi fost de acord "să-i plătească antrenorului salariul la zi, însă Pițurcă l-a cerut integral, până la finalizarea angajamentului, în 2017".
Gazeta a contactat Ambasada României din Arabia Saudită, unde Piți reclamase faptul că șefii lui Al Ittihad i-au interzis să părăsească țara, în urma neînțelegerii contractuale. Ambasadorul Mihai Coman a vorbit ieri despre această situație, dezvăluind că tehnicianul se va putea întoarce acasă.
"Era un diferend de natură comercială"
- Domnule Coman, care mai este situația lui Victor Pițurcă?
- Tocmai am discutat cu el la telefon, mi-a spus că acele probleme se vor rezolva foarte rapid.
- Ce probleme v-a semnalat antrenorul?
- S-a adresat Ambasadei joi seară, săptămâna trecută, și a susținut că Al Ittihad îi făcea greutăți. Mai exact, voia să plece și nu putea.
- Și așa era?
- Există un diferend de natură comercială între Pițurcă și Al Ittihad. Era vorba de termeni contractuali, iar Ambasada nu putea interveni. Era strict problema dumnealui! Am văzut tot felul de nebunii prin presa românească, s-au folosit termeni precum "sechestrare", ceea ce era exagerat. Ambasada putea interveni doar în cazul în care acesta ar fi fost împiedicat să călătorească.
- Păi nu era împiedicat să călătorească?
- Ba da, dar din motive personale, care nu priveau Ambasada. Până la rezolvarea problemelor cu cei de la club, care, am înțeles, au depus și o plângere la poliție împotriva sa, vizând neînțelegeri financiare, nu putea pleca. Apoi, primea imediat viza de ieșire.
- De la club?
- Da.
"A trimis un SMS folosind termenul de «sechestrare»"
- Și-n cazul în care clubul ar fi refuzat în continuare să-i dea viza, dumneavoastră nu ați fi putut interveni?
- Ba da. Am intervenit în sensul în care i-am pus la dispoziție un avocat și un translator. Însă Victor Pițurcă avea deja avocat și translator. Am înțeles că a trimis un SMS folosind acest termen de "sechestrare". Cuvânt mult prea mare pentru o problemă minoră. Până nu-și reglementa situația la poliție noi nu aveam cum să intervenim. Am fost în contact permanent cu dumnealui, dar nu puteam fi târâți ca Ambasadă în niște aspecte de ordin comercial, contractual.
După discuția cu ambasadorul, surse apropiate cazului Pițurcă au dezvăluit că antrenorul în vârstă de 60 de ani a fost contactat în cele din urmă de ministerul saudit al Sportului. Care l-ar fi anunțat că îi va fi eliberată rapid viza de ieșire din țară.
"Era autosechestrare"
Problema lui Victor Pițurcă ar fi avut o soluție mai simplă: "Dacă el ar fi renunțat de la început la diferența de bani, ar fi putut pleca fără probleme. A fost vorba și de încăpățânare, în niciun caz de sechestrare. Era autosechestrare", au explicat surse din anturajul tehnicianului. Antrenorul ar fi cerut salariul integral pentru că i s-au încălcat anumite clauze.
2.000.000 $pe an era salariul lui Pițurcă la Al Ittihad
{{text}}