Liga 1

Paul Anton prefațează primul meci tare al noului sezon: ”Sperăm să fi revenit norocul”

Anton speră ca Dinamo să întrerupă seria nefastă contra Astrei, "câinii" nu au mai câștigat pe terenul actualei campioane de 6 ani // Foto: Raed Krishan

Articol de Eduard Apostol  —  Saturday 23rd of July 2016 12:00

Paul Anton, 25 de ani, spune că Dinamo nu e favorită contra Astrei, diseară, însă ”câinii” sunt avantajați de plecarea lui Găman și absența lui Alibec.

Dinamo începe diseară sezonul în care Andone și elevii săi promit să ia titlul. Căpitanul Paul Anton a anunțat ieri planurile echipei pe care o conduce din teren:

  • "Suntem conștienți că nu suntem favoriți contra Astrei, dar reprezentăm Dinamo și trebuie să câștigăm. O victorie ne va da multă încredere. Sperăm ca nea Ando să fi venit cu norocul și să învingem actuala campioană"
  • "E bine că nu mai sunt Găman și Alibec pe teren, absențele lor vor cântări, însă asta nu înseamnă că am și învins"
  • "Regula cu jucătorul U21 e bună pentru fotbalul nostru, avem nevoie să dăm încredere tinerilor, trebuie să creștem puștii români"
  • "Sperăm ca «Bizonul» să facă meciuri foarte bune, pentru a nu resimți lipsa altui vârf în lot"
  • "Nu cred că domnul Iordănescu a avut ceva contra mea, eu îmi doresc să revin la «națională», voi munci și sper să-mi mai cânte imnul din nou". z

3victorii și o remiză a înregistrat Astra în sezonul trecut contra "câinilor" în campionat, golaveraj 10-4. În schimb, roș-albii au eliminat trupa lui Șumi din "sferturile" Cupei României

"Am auzit că Steaua îl vrea pe Szukala"

Andone a susținut ieri la conferința de presă: "Steaua a vândut pe preț mare și bun pentru România, poate cumpăra alții. Am auzit că vor să-l achiziționeze pe Szukala, ar fi un transfer foarte bun. Când transferi jucători liberi trebuie să ai noroc. Cine mai aduce pe două milioane de euro?! Calitatea campionatului poate crește doar prin jucătorii români, să-i punem la treabă!".

"Aștept medalia de campion"

Budescu a părăsit în iarnă Astra, dar în această vară poate reveni la Giurgiu. Costin dă de înțeles că Astra e prima opțiune pentru el, deși a fost ofertat și de Dinamo. Mijlocașul accidentat așteaptă un răspuns de la Dalian Yifan, chinezii trebuie să decidă dacă-l lasă în Liga 1 sau rămâne în campionatul asiatic.

"A trebuit să plec în iarnă, colegii chiar mă îndemnau să părăsesc Astra ca să-și rezolve problemele. N-am primit medalie de campion, dar dacă ajung iar împrumut la echipă, pentru 6 luni, atunci sigur voi avea una", a comentat Budescu.

"Sunt acasă"

Rezervă eternă la Haladas și la Omonia, Laurențiu Brănescu a spus că este motivat să facă un sezon remarcabil la Dinamo: "Sunt acasă, vorbesc limba, m-am adaptat foarte bine. Avem un debut dificil. După primele 5 etape vom ști exact la ce să ne așteptăm de la acest sezon. Astra are și meciul de Champions League săptămâna viitoare, poate fi un avantaj pentru noi".

Roș-albii au meci sâmbătă la Giurgiu, apoi cu Timișoara acasă, cu CFR în deplasare, cu Voluntari acasă și cu Steaua în deplasare.

Inbox

  • Săpunaru, care a semnat cu Astra, însă nu va juca diseară, a fost dorit și la Dinamo. A dezvăluit "Fălcosul": "Eu am o relație bună cu Săpunaru. Avea ofertă din Kazahstan, l-am întrebat dacă i-ar sta bine la Săftica, însă mi-a zis că nu poate juca niciodată la Dinamo și la Steaua".
  • Ando e fan Teixeira: "Mi-aș dori jucători cu atitudinea lui la noi la echipă".
  • Mevlja nu e lăsat să părăsească "haita", în ciuda interesului manifestat de către Rostov. "Mevlja poate să plece la iarnă sau la anul, acum, gata, începe campionatul! Nu ne putem lipsi de el. De când am venit la Dinamo, Miha a avut oferte reale, multe, nu doar una", a comentat Andone.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.