Jocurile Olimpice 2016

Povestea emoționantă a înotătoarei care merge la Olimpiadă cu echipa refugiaților » Acum un an împingea o barcă noaptea prin Marea Egee, pentru a scăpa din Siria

Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 29 July 2016

La un an după ce a înotat în Marea Egee pentru a-și salva viața și a scăpa de războiul din Siria, Yusra Mardini, 18 ani, va participa la Olimpiadă.

Yusra și sora ei, Sarah, au lăsat în urmă ororile din Damasc, au trecut prin taberele din Liban, apoi prin Turcia. Apoi, au urcat pe o micuță barcă ce se îndrepta spre insula grecească Lesbos. Era o barcă de 6 oameni care avea la bord 20.

După 30 de minute de la plecare, în miezul nopții, motorul s-a oprit, barca a început să ia apă și risca să se scufunde. Yusra, Sarah și încă o persoană erau singurele de la bord care puteau înota. Astfel, au sărit în apa rece ca gheața și au împins barca printre valuri timp de 3 ore.

Au ajuns până la urmă în Lesbos, epuizate, dar în siguranță. Toți cei din barcă au supraviețuit.

"Ar fi fost păcat să se înece. Erau oameni care nu puteau înota și nu aveam de gând să stau să mă uit la ei. Dacă m-aș fi înecat eu împingând barca, măcar aș fi făcut-o mândră de mine și de sora mea, că am încercat să ajutăm", povestește Yusra.

Acum ea locuiește în Germania și va concura la Rio 2016 ca parte din echipa refugiaților, care are 10 membri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.