Tenis

Când cuvintele schimbă meciul » Simona Halep s-a calificat ieri în semifinale la Montreal, după ce antrenorul său i-a livrat un discurs exemplar

Articol de Roxana Fleşeru  —  Saturday 30th of July 2016 12:00

În partida de ieri, din sferturile de finală contra Kuznețovei, Simona a trecut de la "Joc fără idei" la un tenis complet și inspirat.

Cu ajutorul lui Darren Cahill, românca a reușit să treacă peste crisparea din primul set, pe care l-a pierdut cu 3-6, la o fluență de invidiat.

Relevant este întregul discurs ținut de australian înainte de setul al treilea. "Servești bine. Serviciul mi-l poți imputa mie pentru că eu ți l-am schimbat. Dacă te lasă, e greșeala mea. Ai încredere în tine pentru că pe al doilea reușești să-l aperi mai bine! Singurul mod de a progresa e să vedem întregul tablou tot timpul. Deci care este planul nostru?". Simona a răspuns: "Să lovesc mingea". Iar Cahill a continuat: "Să mergi înainte. Atacă! Apără-te când e nevoie! Ne gândim pe termen lung. Nu ne gândim la acest meci. Încercăm să jucăm un anumit tip de tenis care să ne ducă până la capăt. Totul începe azi, din acest set al treilea".

Cu asemenea încurajări, românca a reușit să continue ce a început în partea a doua. A legat cinci game-uri consecutive și s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-1. La final a zâmbit ușurată către locul în care se afla antrenorul său. Job done! Sâmbătă, Simona o întâlnește pe Angelique Kerber. Contra nemţoaicei va fi o provocare pentru că înfrângerea de la Wimbledon e încă aproape.

3 semifinalea jucat Simona Halep în 2016, câștigând două și pierzând una

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.