Liga 1

VIDEO Prestaţie minimă, randament maxim! Dinamo a fost departe de ce a arătat cu Astra şi a câştigat chinuit cu ACS Poli, 2-1, echipă care acum 3 zile nu ştia că va juca în Liga 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday 31st of July 2016 12:00

Timişoara a aflat joi că trebuie să joace aseară cu Dinamo. La Bucureşti. Şi a ajuns la timp la meci.

Şi chiar a arătat bine în debutul jocului. A ţinut -o pe Dinamo departe de poartă, iar trupa lui Andone şi-a creat în primele 25 de minute o singură situaţie. E drept, uriaşă. Palici l-a lăsat pe Gnohere cu jocker jos, dar atacantul de culoare a tras în mâna lui Straton (11).

Click aici pentru VIDEO!

Recital Rotariu

Golul a venit din nimic. Chiar din nimic. Un corner de pe partea stângă, Palic a pivotat, a centrat şi Rotariu, aşa firav cum e el, a băgat corpul în faţa adversarului şi a reluat cu capul în poartă. Imediat, Timişoara a avut reacţie. Elek, un atacant care probabil s-ar descurca la 70-80% din echipele din prima ligă, a reluat cu capul de lângă Nedelcearu, insuficient însă pentru a-l învinge pe Brănescu.

Până la pauză, Dinamo şi-a trimis oponentul la podea şi a început să-l numere. Gnohere a luat vreo 3 bănăţeni în spate, a plecat cu ei cu tot spre poarta lui Poli, a mai atras înspre el încă vreo doi violeţi, după care i-a pasat decisiv lui Rotariu. Stângul lui Dorin începe să aibă din ce în ce mai multe din stângul unchiului său, Iosif, şi Straton a fost învins a doua oară. 2-0. Poli nu e KO doar fiindcă urmează pauza.

4 minute năucitoare

Fotbalul nu e însă ştiinţă exactă. Iar ce s-a întâmplat în primele 4 minute de la reluare sunt argumentul perfect. Bărbuţ l-a ameţit pe Mevlja cu driblingurile şi viteza lui până când aproape că slovenul a căzut în fund, a centrat, iar şutul greşit al lui Elek l-a lovit pe Scutaru şi a intrat în poartă. Imediat, Poli putea egala! Roşu a văzut însă negru în faţa ochilor după ce a rămas singur cu Brănescu, care i-a blocat şutul, iar Vădrariu a trimis vreo 20 de metri peste poartă balonul revenit din respingerea goalkepeerului dinamovist.

Bară Palici

Scăpată de ruşine, Dinamo a refuzat să mai joace fotbal şi a început să-şi apere puţinul de pe tabelă. Poli a prins curaj şi a început să domine. Dar calităţile tehnice limitate ale fotbaliştilor săi au împiedicat-o să-şi desfacă adversara şi să-şi creeze situaţii bune de gol. Andone a preferat să joace doar contraatac şi, pe o astfel de fază, Palic putea înscrie, dar şutul său a fost deviat în corner (76). Din acest moment fix, balonul a ajuns tot la Palic, care a prins un şut formidabil, cu dreptul, ce a zguduit transversala, însă n-a mişcat şi tabela.

"Câinii" au suferit până la ultimul fluier şi au arătat primele slăbiciuni din acest sezon. Dar clasamentul e singurul care contează şi el arată că trupa lui Andone e lider, cu punctaj maxim şi cu o medie entuziasmantă de 3 goluri înscrise pe meci.

Cifrele meciului

Dinamo   ACS Poli Timișoara
60% Posesie 40%
5 Şuturi pe poartă 5
8 Şuturi la poartă 20
9 Cornere 7
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.