Stadionul Giuleşti se dărâmă pe zi ce trece! Altădată aici era sărbătoare, acum totul e pustiu.
Nimeni nu mai e la stadion, nimeni nu mai cântă şi nimeni nu mai aşteaptă ziua de meci. Toate porţile sunt închise şi ferecate cu lacăte. Doar o singură cale de acces mai e disponibilă pentru a intra pe stadion, dar şi acolo te loveşti de un paznic, care se uită pe un televizor micuţ. "Vrem să intrăm să facem nişte poze pe stadion", îi spunem, iar omul se ridică, ia un mănunchi mare de chei şi ne bagă printr-o parte de peluză fără lumină şi cu pereţii scorojiţi şi plini de mesajele galeriei. Pe-acolo intrau giuleştenii când aveau meci cu Steaua ori Dinamo. Acum locul arată ca după un atentat.
"Veneam aici de la 5 ani"
Arena e pustie, iarba e arsă, scaunele sunt rupte, iar meciurile cu Hamburg, Hertha sau Feyernoord sunt date uitării. "S-a ales praful şi de echipa asta. Nu mai avem nicio bucurie, au nenorocit o formaţie de cartier pe care o iubeam de la 5 ani. Sunt giuleştean de mic, n-am lipsit la niciun meci pe Giuleşti. Acum suferim şi sperăm că cineva va reînscrie Rapiduleţul nostru în campionat", spune paznicul trecut de 50 de ani. "Am văzut sute de meciuri de-acolo din peluză, acum unde o să mai cânt pentru Rapid?! L-au nenorocit!", mai spune bărbatul.
Au luat ceasurile ca amintire
Igrasie, uşi rupte, geamuri sparte, wc-uri distruse, şobolani, câini, fire de curent care ies din pereţi şi-un stadion devalizat. Plus multe scaune lipsă luate acasă de fani după meciul din ultima etapă din Liga a 2-a cu Academica Cliceni. La toate acestea se adaugă şi două ceasuri vechi de zeci de ani care tronau la peluza I a stadionului din Giuleşti, închisă de ani buni după ce devenise un real pericol pentru spectatori. Cele două ceasuri erau montate acolo din 1945, imediat după ce stadionul a fost avariat în timpul bombardamentelor din 4 aprilie 1944 care au afectat Bucureştiul. Fanii din Grant au intrat noaptea pe stadion şi le-au furat după ce le-au smuls efectiv din perete. Au lăsat acolo doar rama de metal şi nişte fire atârnând.
Timpul Rapidului s-a oprit, ceasurile montate acum 70 de ani s-au furat, iar viitorul nu e deloc unul aşa cum îl aşteptau fanii giuleşteni.
10 iunie 1939e ziua inaugurării stadionului Rapid, la care au participat, printre alţii, Regele Carol al II-lea şi viitorul Rege al României Mihai I
{{text}}