Jocurile Olimpice 2016

Prima reacţie a sportivei ale cărei imagini au făcut înconjurul lumii: "Sunt mândră că reprezint Egiptul"

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 august 2016

Doaa El Ghobashy şi Nada Meawad, din echipa de volei pe plajă a EgiptuluI, au ales să poarte tricouri cu mânecă lungă, pantaloni lungi şi hijab, la meciul pierdut în faţa Germaniei în două seturi, 21-12, 21-15.

Cele două voleibaliste, aflate la debutul la Jocurile Olimpice, au uimit pe toată lumea, iar fanii s-au întrebat cum pot să joace volei în această costumaţie.

Doaa El Ghobashy, 19 ani, a vorbit despre situaţia în care s-a aflat şi a spus că este ceva normal pentru ea şi că hijabul, acea eșarfă musulmană pe care o poartă în timpul meciurilor, nu o incomodează.

"Port hijab de 10 ani. Nu mă împiedică să fac ceea ce iubesc. Iar voleiul pe plajă este ceea ce iubesc. Sunt mândră să văd steagul Egiptului într-un eveniment cu atât de multe naţiuni", a spus  Doaa Elghobashy potrvit The Telegraph.

"Multe ţări au cereri religioase sau culturare, iar regulamentul trebuie să fie mai flexibil. Scopul a fost acela de a permite cât mai multor oameni să practice voleiul" Richard Baker, purtător de cuvânt al Federaţiei Internaţionel de Volei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.