Jocurile Olimpice 2016

GALERIE FOTO INTERVIU cu dublul Mitu-Olaru, după înfrângerea în fața rusoaicelor duble campioane de Mare Șlem Makarova și Vesnina

+5 Foto
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Articol de Luminiţa Paul  —  Wednesday, 10 August 2016

Ajunse aproape în ultima clipă la Jocurile Olimpice de la Rio, Andreea Mitu și Raluca Olaru au trecut un tur pe tabloul de dublu, dar ieri s-au oprit în cel secund.

Au fost învinse de Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, rusoaicele care au în palmares cinci finale de Mare Șlem, dintre care două castigate. Favoritele 7 au început abrupt meciul, ducându-se iute la 5-0. Până la urmă, primul act le-a revenit cu 6-1. Al doilea a fost mult mai strâns, 6-4 tot pentru rusoaice, perechea mai sudată dintre cele două aflate pe teren.

-Cum a fost pentru voi meciul acesta, împotriva unei perechi bine cotate, legate, și în contextual Jocurilor Olimpice?

Raluca Olaru: Evident, a fost un meci dificil. Ne așteptam la un meci solid din partea lor și totuși în acel prim set ne-a luat ceva timp până am intrat în ritm, până să ne dăm seam ace soluții să găsim. În setul doi a fost mai bine, cu siguranță, și am fost destul de aproape.

Din punctul meu de vedere, s-a jucat la câteva mingi setul al doilea, însă, într-adevăr, sunt o pereche legată, cred că acesta e cuvântul, joacă de mult timp împreună și astăzi au fost mai puternice.

-Întreaga experiență a Jocurilor Olimpice, toate emoțiile, cum le-ați trait?
Raluca Olaru: Cred că vorbesc și în numele Andreei când spun că una foarte plăcută. De când am aflat că suntem acceptate aici ne-am bucurat foarte mult și din prima zi am încercat să "take it all in", așa, să ne bucurăm de fiecare lucru și chiar este ceva frumos. Acum o să vrem să ne uităm și la alte sporturi în zilele care urmează. Bineînțeles, ne-am fi droit să avansăm mai mult în turneu, însă în continuare, până vom pleca, vom încerca să vedem cât mai multe lucruri.

-Mai rămâneți câteva zile?
Raluca Olaru: Eu mai stau două zile.
Andreea Mitu: Aș vrea să mai rămân, eu merg întâi acasă, apoi plec de acolo la US Open. Mi-ar plăcea să mai stau, n-am văzut nimic în afară de cantina din Satul Olimpic și terenurile de tenis, a, și pe fetele de la handbal.

-Când ați venit, v-am întrebat ce vă vine primul lucru în minte când spuneți Brazilia. A rămas la fel, s-a schimbat ceva?
Raluca Olaru: Am spus "zgură", dar cred că de-acum o să fie ceremonia de deschidere. Am fost foarte impresionată, mai ales de sfârșitul ceremoniei, a fost ceva superb și de acum încolo acesta va fi răspunsul.
Andreea Mitu: Eu am spus "Bom dia". Rămân cu "Bom dia". A, și cu "Obrigada"!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.