Jocurile Olimpice 2016

Un nou scandal la Rio! Acuzații grave la adresa halterofililor români: "Ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 11 August 2016

Antrenorul lotului de haltere al Germaniei, Oliver Caruso, a acuzat o serie de țări din estul Europei de faptul că practică dopajul sistematic.

"Pe lângă Rusia și Bulgaria (n.r. ai căror halterofili au fost excluși de la actuala ediție a JO), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, România și Ucraina ar fi trebui la rândul lor excluse. Aceste țări ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii!", a spus Caruso, într-un interviu publicat de Bild, citat de Agerpres.

"Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping", a adăugat Oliver Caruso.

Acesta amenință că echipa de haltere a Germaniei se va retrage din concurs, din frustrare. "Mă tem că echipa mea va sfârși prin a abandona, din frustrare", a încheiat antrenorul german.

Halterofilul Dumitru Captari a ratat la categoria 77 de kg, după ce a reușit o singură ridicare de 145 de kg stilul smuls, în timp ce Sorina Florina Hulpan a concurat la proba de 69 de kg, însă a abandonat competiția din cauza unei accidentări la mâna stângă.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.