Jocurile Olimpice 2016

GALERIE FOTO Barca de 8+1 merge în finală, din recalificări: "Suntem încrezătoare" » Alte două echipaje ale României au ratat calificarea

+3 Foto
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 11 august 2016

Barca de 8+1 a României a obținut calificarea în finala probei, de sâmbătă, după ce încheiat seria din recalificări pe locul al doilea.

Echipajul nostru este alcătuit din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea.

Laura Oprea și Mădălina Bereş au încheiat pe locul al patrulea seria din semifinale și au ratat prezența în finala probei de dublu rame de la Jocurile Olimpice.

Cele două au încheiat cursa cu timpul de 7 minute, 29 de secunde și 20 de sutimi, la mai mult de 5 secunde de ocupanta locului 3, Africa de Sud.

Primele două locuri din această serie de la două rame au fost ocupate de Marea Britanie (7:18.69) și Statele Unite (7:20.93).

Ionela Lehaci și Gianina Beleagă au ratat și ele finala probei de două vâsle categorie ușoară, după ce au încheiat semifinala pe locul al patrulea, la mai puțin de o secundă în spatele echipajului chinez.

"Peste patru ani cu siguranță o să fie mai bine. Am acumulta experiență, Olimpiada a însemnat pentru noi cât toate concursurile trase de până acum", a declarat Gianina. 

"La prima cursă am început tare și ne-am stins pe final. Acum a fost invers. La finală, o să vedem ce tactică abordăm pentru că aici nu e vorba doar să tragi până nu mai poți! Ar trebui să întrecem una dintre bărcile din față. Suntem încrezătoare, cursa ne-a dat mai mult curaj. Putem mai mult, în finală fiecare o să tragă până la ultima picătură. Trebuie să dăm totul că e vorba de Jocurile Olimpice, nu de orice Regată!" Andreea Boghian.

"SUA sunt invincibile, nu le-a mai bătut nimeni din 2006 și nu văd cine le poate întrece. Pe britanice le-am bătut până acum doi ani. De atunci ne-au întrecut mereu. Cu Canada am stat bine la Mondialele de anul trecut, pe prima mie. Apoi ne-au depășit. În finală va fi însă altceva. Mirosul unei medalii de face întotdeauna mai puternic și eu sper să sărbătorim la final. Am încredere în fete și în echipa mea" Roxana Cogianu

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.