Jocurile Olimpice 2016

Corespondență de la Rio » Declarația cu ochii în lacrimi a Simonei Gherman: "Îmi iubesc echipa, colegele, antrenorii! Mereu am demonstrat că suntem o echipă sudată și puternică"

+2 Foto
Simona Gherman, a doua din stanga, foto: reuters

Articol de Luminiţa Paul  —  Friday, 12 August 2016

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur după ce a învins în finală reprezentativa Chinei, scor 44-38.

Simona Gherman a încheiat ziua concursului pe echipe cu 9 tușe pe plus și cu lacrimi de fericire în ochi.

"Îmi iubesc echipa, colegele, antrenorii! Mereu am demonstrat că suntem o echipă sudată și puternică", spune Simona, cu ochii inundați de lacrimi dulci, de fericire. E ultima care iese dintre fete, a fost la controlul doping. Mihai Covaliu, președintele FR Scrimă o așteaptă, purtând pe umăr o geantă imensă, cu masa de masaj pliată.

Emoțiile sunt puternice încă. Pentru că Simona și-a împlinit un vis, visul pentru care s-a întors pe planșă după ce a născut: acela de a obține o medalie olimpică. Iar coșmarul de la Londra, care le-a produs tuturor spadasinelor nopți de insomnie, poate fi ferecat acum și lăsat acolo. Realizarea de la Rio e peste orice.

- Simona, a trecut cam o oră de la finală. Ce-ți trece prin minte acum?
- Ce-mi trece? Aaaah, iar încep să plâng! Am plâns de fericire, iar fetița mea m-a văzut la televizor și a început și ea să plângă, nu înțelegea. E frumos să plângi de fericire, e frumos să-ți împlinești un vis. Acum doi ani și jumătate, când m-am întors pe planșă, atunci mi-am fixat acest obiectiv. Și aș vrea ca lumea să înțeleagă că pentru noi echipa a fost mereu pe primul loc. Dacă după individual s-au spus vorbe dure, noi, ca echipă, nu ne-am dezmințit! Îmi iubesc echipa, îmi iubesc colegele, antrenorii și tot ce înseamnă acest sport.

- Dacă venea o medalie la Londra, poate nu mai venea aceasta. Sau poate nu erai aici.
- Există un Dumnezeu acolo, sus, care știe cum le așază de fiecare dată. Într-adevăr, poate că acum nu mă mai aflam aici dacă la Londra ieșea acea medalie. Dar a ieșit acum. Iar acum sunt în extaz! Nu știu, așa te simți când câștigi o medalie olimpică? Când câștigi aurul olimpic?

- Ce faci cu medalia, unde o pui?
- O să dorm cu capul pe ea, ca să nu uit cât de muncită a fost în anii ăștia și cât de dorită.

- Cum te-ai remontat după concursul individual?
- Individualul și-l face fiecare cum poate, cum știe, dar echipa întotdeauna a fost puternică, mereu noi am demonstrat că suntem cea mai sudată echipă, iar acum am făcut-o și cea mai bună din lume.

- La 20-23 cu americancele, cum ați trăit clipele acelea?
- Cred că acolo a fost declicul. Intraserăm destul de timorate, cu teamă, dar de acolo ne-am descătușat.

- Și, până la urmă ai vorbit cu fetița ta, cu Teodora?
- Nu, că a adormit, după ce a văzut-o pe mami plângând. Am vorbit cu soțul, cu mama, cu soacra, toți au trăit mai intens din fața televizorului decât am făcut-o noi de aici!

Bilanțul Simonei Gherman de ieri:

SUA 5-4
Rusia 13-6
China  17-16

 

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.