Box

Final de carieră? Lucian Bute a picat și proba B în scandalul de dopaj

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 august 2016

În finalul lunii mai, Lucian Bute, 36 de ani, a picat testul antidoping de la finalul partidei cu Badou Jack, terminată la egalitate.

Sportivul român a contestat decizia și a cerut o nouă probă, dar a picat și al doilea test antidoping, potrivit presei canadiene. Aceasta a fost ultima cale de atac al lui Bute, iar echipa sa va avea vineri o conferință de presă.

Box şi Wrestling din Washington susține că Bute a folosit ostarina, substanță utilizată de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici. Aceasta ajută la prezervarea masei musculare sau mărirea ei, refacerea articulațiilor, creșterea forței și a anduranței. 

Lucian l-a înfruntat pe Jack pe 30 aprilie într-o confruntare pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida dominată de suedez s-a încheiat la egalitate și era deja obiectul unei anchete, după ce un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, 117-111, în timp ce alți doi au mers pe un egal, 114-114.

Citește și: Greșeală sau intenție? Detalii incredibile! Substanța cu care a fost prins dopat Bute era interzisă de WADA de 8 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.