Box

Bute a vorbit despre suplimentul cu care a fost prins dopat: "L-am luat în perioada de pregătire. Acum e retras de pe piață"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 august 2016

Lucian Bute, 36 de ani, a picat și proba B a testului antidoping de la finalul meciului terminat la egalitate cu Badou Jack, scor 114-114.

Pugilistul român a publicat pe pagina sa de facebook o serie de lămuriri despre produsul consumat înaintea meciului cu Badou Jack.

"Un supliment legal disponibil și fabricat în Statele Unite pe care l-am luat în perioada de pregătire pentru meciul cu Badou Jack a fost testat independent de un laborator acreditat din Los Angeles și s-a dovedit contaminat cu Ostarină, produs interzis.

Încă de când am fost acuzat de dopaj în luna mai am știut că această substanță nu putea ajunge în corpul meu decât involuntar.
Toată cariera mea am cerut teste antidoping superioare celor standard în acest sport și am fost testat de zeci de ori.

Respect sportul meu și toți advesarii și nu am încercat niciodată să obțin un avantaj ilegal. Suplimentul din poza alăturată este prescris de către preparatorul meu fizic. Din cauza rezultatului pozitiv al unei substanțe care nu este pe etichetă, acest produs este acum retras după piață și laboratorul PHARMAGENIC din San Diego, SUA cel care a produs lotul contaminat urmează să fie investigat pentru nerespectarea normelor de producție", a scris Bute pe contul său de socializare.

"Eu sunt dezamăgit dar acum pot merge mai departe cu cariera mea. Probele dovedesc că nu am luat cu bună știință un produs interzis în sport. Indiferent de modul în care Ostarina a ajuns în corpul meu trebuie să-mi asum responsabilitatea și aștept acum decizia comisiei atletice din Washington. Eu sunt în sala de antrenament și de-abia aștept să pot boxa din nou"
Lucian Bute

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.