Jocurile Olimpice 2016

Doroftei și Obreja au găsit soluția după victoria care i-a fost furată lui Mihai Nistor: "Ar trebui să ne pregătim și să nu mai ajungem la o decizie la puncte"

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 13 august 2016

Rudel Obreja și Leonard Doroftei au comentat înfrângerea lui Mihai Nistor din optimile de finală de la Jocurile Olimpice la categoria plus 91 de kilograme în fața iordanianului Hussein Iashaish. Decizia a fost una ciudată, ținând cont că adversarul românului a fost de două ori numărat, iar toată sala de la Rio a fost de acord că Nistor e cel care a învins.

"La Beijing, când am vazut ce mizerii fac arbitrii, am făcut conferință de presă. Mi-au stins lumina și mi-au oprit microfonul. Am făcut scandal, deși nu era un român furat. Vă dați seama ce aș fi făcut acum.

Conducătorii delegației noastre sunt obligați să aibă o atitudine oficială, dar nu o vor avea. Sunt aceeași Morariu și Dobrescu, cei care mi-au închis mie gura pentru a-și păstra locurile lor calde. Nu vedeți ce fac și cu echipamentul? Să facă Morariu și Dobrescu contestație sau să protesteze oficial în vreun fel", a declarat Rudel Obreja la Radiosport1.ro.

Leonard Doroftei consideră soluția pentru a nu mai ajunge în astfel de situații este pregătirea sportivilor noștri să-și termine adversarii înainte de gongul final.

"Eu cred că ar trebui să ne pregătim mult mai bine și să nu mai ajungem la o decizie la puncte. Poți face contestație, dar cine te bagă în seamă? În plus, n-am văzut meciul, ca să pot spune despre ce este vorba. Am tot butonat televizorul și n-am prins momentul.

O să încerc să revăd meciul și atunci o să pot spune dacă a greșit sau nu tactic, dar Nistor are o inimă mare și probabil a luptat până la ultima picătură de energie. Din punctul meu de vedere, ar fi fost bine să aibă lângă el și pe Relu Auraș, și pe Valentin Vrânceanu. N-am înțeles de ce s-a despărțit de Relu Auraș. Am înțeles că n-ar fi fost mulțumit de el. Nici noi n-am fost multumiți de el când eram copii, dar așa cum era, a reușit să ne motiveze", a declarat Leonard Doroftei la Sport Total FM.

Citește și:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.