Jocurile Olimpice 2016

O poveste atipică! Sportivii de la #Rio2016 iau cu asalt McDonalds-ul din Satul Olimpic: "Chinezii mănâncă meniuri Big Mac la 9 dimineață, e nebunie! Alții iau câte 12 meniuri!"

+2 Foto
Un sportiv venezuelian mănâncă la Mc, foto: GSP/Rio

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 15 august 2016

Normal ar fi ca cei mai importanți atleți de pe fața pamântului să mănânce sănătos, bio, organic sau oricare ar fi trendurile mondiale în privința bucătăriei sofisticate. La urma urmei, sunt oameni cu acces la resurse financiare la care noi, restul cetățenilor, putem doar tânji. Dar asta nu se întâmplă și la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

În Satul Olimpic, acolo unde 10.000 de sportivi, antrenori și alți oameni din staff sunt cazați, în fața celebrului lanț de magazine fast-food McDonald's sunt, permanent, oameni care așteaptă să ridice meniuri gratis, scrie washingtonpost.com. "Coada e atât de lungă, încât lumea o folosește, la propriu, ca să joace volei", mărturisește Jessica Javelet, o jucătoare americană de rugby.

Unul dintre motive este faptul că sunt foarte puține opțiuni unde atleții să meargă să mănânce, hrana de la cantină fiind una precară, după spusele sportivilor. În plus, McDonald's este singurul lanț fast-food care are acces în Satul Olimpic. Iar comenzile sunt variate. Poți vedea halterofili care duc mai multe meniuri odată, gimnaști care duc cola.

"Echipa de baschet a Chinei vine zi de zi, în fiecare zi. Chinezii mănâncă meniuri Big Mac la 9 dimineață, e nebunie!", a mărturisit un angajat al restaurantului pentru WashPo. O înotătoare din Samoa, aflată la coadă, dezbătea cu o colegă dacă să cumpere 10 sau 12 Big Mac-uri, știind că trebuie să împartă cu celelalte atlete a delegației.

În 2008, Ryan Lochte a mâncat aproape de fiecare dată la McDonald's și a câștigat 4 medalii de aur, dar mai mulți sportivi nu aleg asta, ci încearcă să aibă grijă cu nutriția.

*echipa României de scrimă a mers și ea la restaurant. foto: facebook Simona Gherman

1005 caloriiare un meniu Big Mac mediu, conform calculatorului nutrițional de pe mcdonalds.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.