Jocurile Olimpice 2016

Emoții care sufocă » Ponor a încheiat concursul de la bârnă în afara podiumului, după un exercițiu în care s-a clătinat și pentru care a fost notată cu 14,000

Articol de Marian Ursescu, Luminiţa Paul, Cătălin Tolontan, Cristi Preda (foto)  —  Tuesday 16th of August 2016 12:00

La 28 de ani, Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă. "Regina" bârnei peste care au trecut anii a fost nevoită să se lupte cu gimnaste care abia puneau pasul în sală atunci când ea cucerea primele medalii la JO de la Atena.

Românca a fost programată să intre în finala de ieri seară a cincea. Ghinionul ei că a fost programată după Sanne Wevers din Olanda. O gimnastă care a impresionat cu partea artistică și care a fost notată cu 15,466. În uralele publicului, Cătălina s-a urcat pe bârnă. S-a văzut că a avut emoții. A ratat unele legări, s-a dezechilibrat de mai multe ori. Exercițiul reușit în calificări ar fi adus-o pe podium, dar era normal să vrea mai mult. A riscat și a pierdut.

Bucuria la alţii

Îmbrăcată într-un costum negru cu sclipici, Cătălina a coborât de pe podium cu capul plecat. Şi-a dorit o medalie, a muncit până la epuizare și a trecut peste toate durerile și obstacolele. Dar emoțiile au învins-o.

A fost o finală în care și Simone Biles a cedat presiunii, ea fiind considerată favorita acestei întreceri. Pentru că așa e bârna, plina de surprize și de capcane. Cine ar fi crezut că această finală va fi câștigată de olandeza Sanne Wevers? Probabil nici ea. Ea a avut cea mai mare notă de dificultate din concurs, 6.600, podiumul fiind completat de americancele Lauren Hernandez și Simone Biles.

Cătălina Ponor a fost singura reprezentantă a gimnasticii feminine românești la Rio, ea încheind concursul pe locul 7. Din 1976, medaliile au curs pentru România la acest sport. După 40 de ani tradiția s-a întrerupt.

5 medalii olimpiceare Cătălina Ponor, dintre care trei de aur, una de argint și una de bronz, adunate la trei ediții

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.