Baschet

Premieră în istoria baschetului românesc! Identitate de brand pentru naționalele României

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 19 august 2016

Înainte de EuroBasket 2017, președintele Federației a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a fost lansată identitatea de brand pentru echipele naționale ale României.

În cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial al FRB, echipa națională masculină se va numi "Vulturii", în timp ce fetele vor purta denumirea de "Acvilele". Oficialii Federației au ales și imnul baschetului romanesc: melodia "Tot mai sus", semnată GuessWho feat. De Moga.

La conferința de presă susținută în această dimineață au luat parte președintele FRB, Horia Păun, căpitanul naționalei feminine, Gabriela Mărginean, componentul naționalei masculine, Andrei Mandache și de directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik. 

"Prezentarea noii identități oficiale a celor două echipe naționale de baschet reprezintă nu doar un moment istoric al unei federații cu tradiție, ci și o etapă care marchează revenirea baschetului autohton în sportul de performanță la nivel continental. Am vrut să marcăm momentul participării României la EuroBasket 2017, cu atât mai mult cu cât ultima oară când am fost prezenți la întrecerile europene s-a întamplat acum trei decenii, în 1987", a declarat Horia Păun.

EuroBasket 2017 va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 31 august - 17 septembrie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.