Liga 1

Pleacă după Chipciu? O vedetă a Stelei e în vizorul lui Anderlecht: belgienii oferă șapte milioane de euro!

Articol de Theodor Jumătate  —  Saturday 20th of August 2016 12:00

Surse apropiate clubului belgian susțin că, după ce l-a vândut pe mijlocașul ofensiv Dennis Praet la Sampdoria în schimbul a 9 milioane de euro, Anderlecht va plusa un milion pentru stelist: de la 6 la 7 milioane.

Pare tot mai sigur: Nicolae Stanciu va părăsi Steaua în acest final de august! Iar noua destinație a "tricolorului" va fi, cel mai probabil, Anderlecht. Clubul belgian îl curtează de o lună pe jucătorul în vârstă de 23 de ani, dorit de antrenorul Rene Weiler.

"Nu-l vreau doar pe Chipciu. Mi-ar plăcea să-l luăm și pe Stanciu", i-ar fi spus acesta managerului Herman Van Holsbeeck la sfârșitul lui iulie, potrivit unor surse apropiate grupării bruxelleze.

Praet, exact profilul lui Stanciu

Totuși, oferta flamandă, 6 milioane de euro, nu l-a mulțumit pe Becali. "E o mașinărie de bani, aștept mai mult pentru el", a răspuns patronul roș-albaștrilor. Și poate avea mai mult, mai ales după ultima afacere a lui Anderlecht.

Tocmai s-a despărțit de Dennis Praet, 22 de ani, un mijlocaș ofensiv exact de profilul lui Stanciu: numărul 10, mare talent ce apare în toate fazele de atac ale echipei, fin tehnician, excelent pasator și cu șut foarte bun.

Gheata de Aur în ProLeague 2014 (fotbalistul anului în campionat), adus la 16 ani la Academia alb-violeților, va semna pe patru sezoane cu Sampdoria, cu un salariu anual de 1,2 milioane de euro. Suma de transfer? 9 milioane!

"Nu a dispărut nicio clipă din atenția lui Anderlecht"

Ieri, toate ziarele belgiene au scris de viitorul înlocuitor al lui Praet. "Și acum, Stanciu?", s-a întrebat cotidianul Het Nieuwsblad, în timp ce La Derniere Heure a accentuat: "Plecarea lui Praet reactivează rapid pista Stanciu, o țintă care nu a dispărut nicio clipă din atenția lui Anderlecht".

DH a completat: "Negocierile între cele două cluburi avansează bine, iar eliminarea mai mult ca sigură a Stelei din Champions League ar putea fi favorabilă acestei tranzacții".

Zilele trecute, Mihai Stoica a respins varianta Belgia. "Stanciu nu e jucător de Anderlecht, merită o echipă mai puternică. Dacă el s-ar transfera la Bruxelles pe 6 milioane, ar primi un salariu de 600.000 de euro. Dacă s-ar duce la Liverpool pe 15 milioane, ar câștiga anual două milioane de euro", a declarat oficialul stelist la sport.ro.

De zece ori mai mult!

Dar, susțin flamanzii, Anderlecht ar urca oferta pentru Stanciu. Un milion în plus. De la 6 la 7 milioane. De zece ori mai mult decât a plătit Becali în schimbul mijlocașului în 2013, când l-a adus de la Vaslui. Și sunt șanse mari ca transferul să se realizeze după returul cu Man. City, din play-off-ul Ligii. Pe 24 august.

Al doilea transfer all-time

Dacă Stanciu se va despărți de Steaua și va semna cu Anderlecht pentru 7 milioane de euro, transferul său va fi al doilea în topul all-time al jucătorilor români (din Liga 1 în străinătate). Depășit doar de Chiricheș!

  Nume Fost club Club următor An Sumă*
1. Chiricheș Steaua Tottenham 2013 9,5
2. Gardoș Steaua Southampton 2014 6,8
3. Săpunaru Rapid FC Porto 2008 6
4. B. Stancu Steaua Galatasaray 2011 5,7
5. Șt. Radu Dinamo Lazio 2008 5,4

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro

33de goluri a marcat Nicolae Stanciu în 132 de meciuri jucate la Steaua în toate competițiile

7selecții (toate în 2016) a adunat Stanciu la "națională", pentru care a marcat 4 goluri

6trofee a cucerit Stanciu la roș-albaștri: două titluri, două Cupe ale Ligii, o Cupă și o Supercupă a României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.