Jocurile Olimpice 2016

GALERIE FOTO Semenya s-a impus în cursa feminină de 800 de metri de la Jocurile Olimpice, dar au reapărut controversele! "E evident că sunt două curse într-una"

+16 Foto
Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 21 august 2016

Atleta sud-africană Caster Semenya a câștigat fără probleme aurul olimpic în proba de 800 metri, dar acest lucru a născut din nou controverse.

Atleta a stabilit un nou record național pentru Africa de Sud cu timpul de 1 minut 55.28 sec. Federația Internațională de Atletism susține că persoanele ca sportiva în vârstă de 25 de ani nu ar trebui să concureze din cauza nivelului ridicat de testosteron natural produs.

TAS n-a fost de acord cu cererea IAAF, iar în luna iulie a anului trecut a cerut Federației Internaționale de Atletism să prezinte elementele care dovedesc că Semenya are un avantaj. Sebastian Coe, președintele IAAF, susține că va merge din nou la TAS pentru a încerca să dovedească faptul că Semenya n-ar trebui să concureze în probele sportive, susține The Guardian.

Britanica Lynsey Sharp a terminat pe locul 6 în proba de 800 de metri, dar s-a plâns că participă, de fapt, în două curse, una pentru femei și una pentru atletele care au "evident" un nivel ridicat de testosteron. Mai multe ziare au publicat informații că în finala de 800 de metri ar fi fost prezente sportive cu caracteristici similare cu ale Semenyei.

povestea Semenyei

Semenya a devenit cunoscută în 2009, când a luat medalia de aur la proba de 800 de metri la Campionatele Mondiale de la Berlin.

Ulterior a devenit un personaj controversat, fiind contestat dreptul ei de a participa la probleme feminine, atleta fiind nevoită să se supună unor teste care să determine dacă este sau nu femeie.

Au apărut speculații că ar fi fost bărbat sau hermafrodit, dar acestea nu au fost demonstrate medical.

A participat apoi la Mondialele din 2011 și la Olimpiada din 2012, unde a obținut cea mai mare performanță a sa de până atunci, medalia de argint la 800 de metri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.