Liga 2

AS FC, AFC, SC FC sau Mișcarea Feroviară? Degringoladă totală la Rapid: am putea avea derby între două cluburi rapidiste în Liga V

Articol de Bogdan Fechită  —  marţi, 23 august 2016

La o lună de când LPF a anunțat că Rapid nu poate evolua în Liga 1, iar locul echipei a fost luat de ACS Poli, situația pare și mai încurcată în cazul giuleștenilor.

În ultima lună, Rapidul a părut din ce în ce mai divizat, asta și din cauza grupurilor de interese din jurul clubului. S-a ajuns astfel ca în această perioadă să se discute de cel puțin patru echipe.

Iată mai jos care e situația în acest moment:

SC FC așteaptă falimentul

SC FC Rapid SA e clubul lui Valerii Moraru, echipă care a evoluat până în sezonul precedent în ligile din România și care așteaptă mâine o decizie finală a Curții de Apel în privința falimentului.

După ce LPF a exclus-o din Liga 1, Rapid a rămas și fără ultimii jucători pe care îi mai avea sub contract și care evoluaseră în trecut la echipă. Cum decizia Curții de Apel va fi, cel mai probabil, de a menține clubul în faliment, această formă a Rapidului va dispărea definitiv în următoarea perioadă.

AFC Rapid în locul SC FC

La începutul lunii, AFC Rapid s-a încris în liga a cincea. Echipa îi aparține lui Horia Manoliu, cel care deține palmaresul, culorile și emblema Rapidului. Noul club are deja două grupe de juniori și una de mini-fotbal, conform informațiilor 1923.ro. Grupele de juniori sunt preluate de la SC FC, iar printre antrenori se numără Iosif Mihai și Nicu Costache.

AS FC - echipa Clubului Sportiv Rapid

Când lucrurile păreau să intre pe un traseu normal, Dragoș Sabău a anunțat la Rapid TV înființarea unui nou club cu acest nume: AS FC Rapid. Clubul ar aparține de Clubul Sportiv Rapid și are o organigramă interesantă: Sabău - președinte, Vasile Caciureac - director tehnic, Adrian Iencsi - antrenor.

Sabău a mai declarat că Pancu a fost de acord să joace la echipa lui și are sprijinul lui Daniel Niculae. În plus, a avut discuții și cu George Copos pentru a folosi baza de la Pro Rapid, conform 1923.ro.

Problema e că, în afară, teoretic, de Pancu, noua echipă nu are momentan un lot de jucători, însă ar putea colabora cu Viorel Kraus și prelua o parte din juniorii de la clubul V.K. Soccer. Chiar și așa, formația a fost înscrisă în liga a V-a, competiție în care ar putea avea derby cu AFC Rapid.

Mișcarea Feroviară, ideea artistrocraților

Între timp, o parte din membrii Clubului Artistrocratic al Rapidului nu au stat deoparte și s-au gândit să facă și ei o echipă. S-a discutat de înființarea unui club numit Mișcarea Feroviară care să ducă mai departe tradiția rapidistă. Echipa urma să fie înscrisă în liga a V-a, însă totul a rămas în faza de plan. Mișcarea Feroviară a murit chiar înainte de a se naște.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.