Gazzetta dello Sport a apelat la tehnicianul lui Zenit pentru a analiza situația dificilă a noului antrenor al Interului, Frank de Boer.
Tocmai numit în locul lui Roberto Mancini, Frank de Boer și-a început mandatul la Inter cum nu se putea mai rău. Eșec la Verona, în fața lui Chievo (0-2).
Iar Gazzetta dello Sport și-a amintit că pe 1 decembrie 1998 și Mircea Lucescu a fost instalat de Moratti pe banca nerazzurilor tot într-o situație dificilă, după ce tocmai îl îndepărtase pe Gigi Simoni.
"Ca mine la Zenit"
Atunci, Luce i-a solicitat patronului "minimum trei luni" pentru a-și impune ideile: "Și apoi mă puteți judeca pentru calitatea jocului". La fel le cere și actualilor șefi ai clubului pentru De Boer: "Mai ales că e un tehnician străin la debutul într-un campionat care nu-i este familiar. Ca mine la Zenit".
"Multă muncă"
Din propria experiență la Inter, tehnicianul român știe că "e greu să intri în cursă cu o echipă obișnuită într-un anumit mod și în numai două săptămâni să schimbi ce nu funcționează. Dacă-i un grup solid, ajustezi în timp. Altfel e nevoie de multă muncă".
"Contează vârsta"
Totodată, un rol important îl are și "materialul" cu care lucrezi: "Dacă ai o echipă tânără e mai simplu. Puștii te urmează. Jucătorii mai în vârstă au experiență și propriile idei. Iar dacă nu coincid cu ale noului antrenor îl pot pune ușor în dificultate". Cum i s-a întâmplat și lui Lucescu în 1998-1999, concediat de Inter după aproape patru luni.
"Când preia o echipă, un antrenor își aduce jucători cu care a mai lucrat fiindcă aceștia îl pot ajuta să-și impună mai ușor ideile"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit"Un antrenor nou nu trebuie să vină cu un sistem prestabilit. Trebuie să se adapteze la calitățile jucătorilor pe care-i găsește și să aleagă strategia justă"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit
7sezoane și jumătate a antrenat Lucescu în Italia, pe Pisa, Brescia, Reggiana și Inter
{{text}}