Liga Campionilor

Se bate cu Grig, nu cu Pep » Reghe a aliniat o formulă alcătuită în majoritate din rezerve în returul cu City

Ovidiu Popescu a dat aseară piept cu puternicul Yaya Toure // Foto: Reuters

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Thursday 25th of August 2016 12:00

Reghe a aliniat o formulă alcătuită în majoritate din rezerve, și-a păstrat oamenii de bază pentru duelul de sâmbătă, cu Pandurii.

Steaua și-a stabilit prioritățile logic și și-a asumat un risc în Anglia. Reghecampf a lăsat pe bancă sau în tribună jucători importanți, unii fără drept de joc, iar alții, odihniți pentru disputa din etapa următoare de campionat.

Vicecampioana o va întâlni sâmbătă pe Pandurii, la Severin. Un meci mai important pentru calculele din acest sezon decât manșa secundă cu Manchester City, în condițiile în care englezii câștigaseră turul cu 5-0.

Din "B" în Champions

În formația roș-albaștrilor și-au găsit loc șase oameni care prind rar starturile pe gazon: Cojocaru, Aganovici, Bourceanu, Muniru, Ovidiu Popescu și Tudorie. Pe lângă numele inedite din echipă, Laurențiu a mai apelat și la improvizații.

Mijlocașul ofensiv Aganovici a devenit fundaș dreapta, iar apărătorul obișnuit de pe acea parte, Enache, s-a întors pe poziția lui favorită, de extremă. Un test pe care l-a făcut tehnicianul, în condițiile în care îi lipsește un "lateral" specializat, dar și o consecință a prestațiilor slabe ale lui Enache.

Jucătorul adus de la Astra cu 500.000 de euro nu a suportat reprofilarea de la mijloc în defensivă, a fost foarte slab și în turul cu City, și în derby-ul cu Dinamo. Seara a fost una importantă mai ales pentru Ovidiu Popescu.

Mijlocașul a retrogradat la finalul stagiunii trecute cu Poli Timișoara și în doar trei luni a trecut la un joc în Champions League contra uneia dintre cele mai bogate cluburi din lume. Popescu mai bifase o singură partidă ca titular de la transferul la roș-albaștri, în victoria cu 2-0 de la Botoșani.

Rezerve și la ei

Guardiola a procedat asemănător. Spaniolul și-a permis și el să trimită pe teren fotbaliști de "backup", protejat de victoria clară de la București. Yaya Toure, o vedetă aflată în dizgrație, a jucat din start în linia mediană. La fel Jesus Navas, altă rezervă bine cotată.

Numele cel mai surprinzător din formula "cetățenilor": Pablo Maffeo, un belgian care e de trei ani sub contract cu gruparea din Manchester fără să fi prins vreun minut în echipa de seniori. Maffeo, 19 ani, a fost fundașul dreapta titular contra Stelei.

Și s-a aflat într-o situație asemănătoare cu a lui Ovidiu Popescu. Belgianul a fost împrumutat în sezonul precedent la Girona, în eșalonul secund spaniol, unde a contabilizat doar 8 jocuri din postura de titular.

10meciuri a disputat ca titular în ultimele 14 luni Bourceanu, căpitanul Stelei din meciul de la Manchester

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.