Tragedie

INTERVIU EXCLUSIV Suporterul dinamovist ucis după derby, descris drept un elev care nu făcea probleme: "Era prea cuminte pentru vremurile în care trăim"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de Victor Vrînceanu  —  joi, 25 august 2016

Reporterii GSP au mers la liceul Anghel Saligny din Capitală unde a studiat Adrian Daniel Matei, suporterul dinamovist ucis după derby-ul dintre Steaua și Dinamo, (detalii AICI) și au discutat cu diriginta băiatului.

Adrian avea 18 ani, era elev în clasa a XII-a și făcea parte din echipa de hochei pe iarbă CS Antilopa.

"Când am vorbit cu mama lui, mi-a spus că e în comă indusă și doar o minune îl poate salva. A doua zi m-a sunat tatăl să mă anunțe de tragedie. Este incredibil, nu îmi vine să cred", a declarat Carmen Dumitru pentru Gazetă.

- Îl cunoașteți destul de bine, îl puteți descrie puțin?
- Era un băiat timid, rușinos, în banca lui, prea cuminte pentru vremurile în care trăim. Tocmai trecuse în clasa a XII-a, era la clasa de sportivi.
 
- Din spusele prietenilor era un băiat destul de popular...
- Da, avea mulți prieteni în clasă. Făcea parte dintr-un grup al lor pe WhatsApp, pe mine nu m-au lăsat să intru pentru că au zis că poate mai fac o glumă mai colorată și nu vor să văd eu.

- Știți să fi avut vreodată vreo altercație cu cineva?
- Nu era genul violent, nu făcea probleme niciodată! Pe la ore n-a deranjat niciodată.

- Ce ne puteți spune despre el ca elev, avea rezultate bune?
- Nu avea performanțe extraordinare la învățătură, dar era genul de elev pe care, ca profesor, ți-l dorești în clasă. Nu punea probleme, nu deranja, răspundea când era întrebat. Îmi aduc aminte că la ultima ședință cu părinții mama lui mi-a spus că era foarte fericită pentru că s-a îndrăgostit de o fată care învață foarte bine și asta îl motiva. Se străduia să țină pasul cu ea, începuse să învețe mai mult.

Adrian Daniel Matei a murit ieri, la Spitalul Sf. Pantelimon, după ce ar fi fost lovit cu o sticlă în cap în timp ce se întorcea de la derby-ul Steaua - Dinamo. Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și încearcă să afle identitatea agresorului. 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.