Liga 1

VIDEO Când se termină insolvența? Dinamo a ieșit din reorganizare din punct de vedere juridic. Sportiv, echipa n-a arătat De Europa

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday 27th of August 2016 12:00

Dinamo funcționează câtă vreme se rezumă la un scenariu simplu, apărare și contraatacuri cu mingi bubuite pe Gnohere sau cu diagonale pe Lazăr ori pe Rotariu.

Dacă e nevoie de o schimbare a planului, e jale! Un chin teribil! Echipa nu are o idee clară despre cum să atace. Iar schimbarea de sistem operată față de stagiunea trecută parcă l-a coborât pe Palici prea departe de poarta adversarului.

Click aici pentru VIDEO!

Croatul e fotbalistul cel mai creativ de la Dinamo, însă ceva sau cineva îl exclude din rolul de playmaker. În absența unui cap limpede, atacurile se desfășoară ca un asediu cu o minge medicinală pe care jucătorii se chinuiesc s-o răstoarne unul după altul. Nici pasele lungi pe Gnohere nu mai merg la fel de bine ca în derby-ul cu Steaua. Trtovac și Susnjar sunt mari și puternici, niciunul dintre ei nu e galant ca Mitrea în dueluri și Bizonul are probleme.

Fără idei, se reia traseul ciudat Busuladzici-Olteanu-Mevlja-Nedelcearu. Dinamo pasează cu toți jucătorii ei defensivi. E 1-1, cu 10 minute înaintea finalului! Posesia cu fundașii la acest scor și pe final de meci e un alibi pentru toată echipa. Balonul e plimbat în singura zonă de teren pe care medieșenii o privesc ca niște spectatori. Nu-i interesează să iasă din carapacea pe care au alcătuit-o după ce s-a făcut 1-1. Remiza în Ștefan cel Mare e un rezultat bun pentru o nou-promovată.

Oamenii lui Pustai se comportă decent, aglomerează defensiva lor, dar fac rost și de câteva șanse pe contre pe care le oferă roș-albii. La Dinamo intră Patrick Petre și Daniel Popa. Un copil și un vârf luat din "B" pentru completarea lotului. Pe bancă mai există M. Popescu, I. Șerban, Dudea. E de vină Andone pentru jocul sub așteptări sau chiar nu are cu cine? Echipa deține din nou dreptul să se califice pentru participarea în cupele europene. Un drept pe care i l-a oferit dosarul de insolvență, depășirea reorganizării. Jocul n-o califică nici pentru tururile preliminare.

Lazăr trebuia eliminat

Arbitrul Chivulete a tratat blând un fault pe care l-a comis Vali Lazăr la începutul reprizei a doua. Mijlocașul lui Dinamo l-a pocnit pe Zaharia, un cot în figură, un gest inexplicabil. Arbitrul a observat infracțiunea, doar că i-a arătat cartonașul galben lui Lazăr.

"Cine a dat, mă, golul?"

Golul egalizator al Gazului n-a surprins doar apărarea lui Dinamo, l-a bulversat și pe Ioan Andone. Imediat cum a marcat Llullaku, Andone s-a întors spre banca lui: "Cine a dat, mă, golul? Danci? Cine? Aaa, Lullaku?". Albanezul se bucura deja pentru reușita de 1-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.