Formula 1

VRUUUM de Luminița Paul » Şansă pentru istorie: povestea mai puțin știută a debutului lui Schumacher în Formula 1

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 29th of August 2016 12:00

La finele lui august, în urmă cu 25 de ani, se petrecea debutul lui Michael Schumacher în F1.

"Am fost tipul în locul nepotrivit la momentul nepotrivit care i-a dat o şansă să strălucească", spunea zilele trecute Bertrand Gachot la BBC Radio5.

Francezul era pilot la nou-formata echipă Jordan Grand Prix, când, după ce reuşise cel mai rapid tur în MP al Ungariei, s-a trezit în închisoare. Un incident mai vechi cu un taximetrist căruia i-a pulverizat gaz lacrimogen în ochi s-a finalizat într-o detenţie de două luni. În locul lui, Eddie Jordan l-a ales pe german, care n-a dezamăgit.

La debut şi la numai 22 de ani, a pornit al 7-lea pe grilă, doar o problemă la monopost oprindu-l să încheie cursa. Imediat însă, a fost angajat de Benetton.

Ieşit din închisoare, Gachot ratase 4 curse, în locul lui era deja Alex Zanardi. A stat un an departe de piste, iar în 1995 a părăsit de tot F1.

Timp în care Schumi avea deja două titluri mondiale în palmares şi era pe punctul să se mute la Ferrari. "A meritat cariera pe care a avut-o", spune azi francezul. "Nu eu i-am făcut-o, ci el, a luat şansa aceea şi a scos ce a fost mai bun din ea".

Pentru că aşa se întâmplă uneori, chiar şi cei mai mari au nevoie de un context favorabil pentru a porni motorul potrivit.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.