Formula 1

După o carieră de 15 ani, Felipe Massa și-a anunțat retragerea la finele acestui sezon de Formula 1

Massa, foto: reuters

Articol de Eduard Kotecz  —  vineri, 02 septembrie 2016

Pilotul brazilian Felipe Massa, în vârstă de 35 de ani, a anunțat într-un editorial pentru motorsport.com că se va retrage la finalul acestui sezon.

Contractul acestuia cu echipa britanică Williams expiră la sfârșitul anului 2016. "În ultimele luni, m-am gândit mult la viitorul meu și am decis că la finalul acestui sezon voi părăsi Formula 1", a declarat acesta, conform motorsport.com.

Foarte interesant este că fostul pilot al Scuderiei Ferarri a făcut anunțul retragerii exact înainte de celebra cursă de la Monza (2-4 Sep. 2016), asemenea legendarului Michael Schumacher în urmă cu 10 sezoane.

"Am ales să îmi anunț retragerea din Formula 1 înainte de cursa de la Monza și nu este o întâmplare. În urmă cu 10 ani, un alt conducător auto a decis că se retragă aici, el având mai mult decât oricare altul o influență asupra carierei mele: Michael Schumacher."

De-a lungul carierei, Massa a participat în Marele Circ pentru echipele Sauber, Ferrari și Williams. În cele 242 de curse, brazilianul a reușit să urce pe podium de 42 de ori și să se impună ca și învingător de 11 ori.

Momentan, acesta ocupă locul 9 într-un top all-time al intrărilor într-o cursă oficială F1, dar este foarte posibil ca până la ultima cursă, Abu Dhabi (25-27 Noi. 2016), să se afle deja pe locul 7, depășindu-i astfel pe consacrații Kimi Räikkönen (244) și David Coulthard (246).

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.